Yapılan son değerlendirmelere göre; Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bilecik, Kütahya ve Afyankarahisar çevrelerinin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Akşam saatlerine kadar Ordu, Giresun ve Trabzon'un batı ilçelerinde kuvvetli, Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize ve Hopa çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması beklenmektedir. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey ve iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişikliğin olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, Marmara ve Batı Karadeniz ile zamanla yurdun kuzey kesimlerinde kuzeybatı yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara, Batı Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile zamanla Orta ve Doğu Karadeniz ile yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetli olarak esmesi bekleniyor.

TRABZON'DA SEL ALARMI!

Trabzon' un Beşikdüzü ilçesi ve çevresinde sabah erken saatlerde etkili olan yağış toprak kaymalarına neden oldu. Beşikdüzü Şalpazarı ilçelerini birbirine bağlayan yol heyelan nedeniyle ulaşıma kapandı.

Yağışın etkili olduğu Çayeli ilçesinde, 9 Mart İlköğretim Okulunun bahçesini su bastı. Su birikintileri nedeniyle öğrenciler ve çalışanlar okula giremeyince derslerde aksama meydana geldi. Bunun üzerine okulda eğitime bugün ara verdi.