61 SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon’un Akçaabat ilçesi Söğütlü Mahallesinde bulunan Sögütlü Atletizm Stadyumunun bulunduğu 11 Bin metrekarelik kısmın Spor Lisesi olarak inşa edilmek üzere Gençlik Spor Genel Müdürlüğünden talep edilmesi üzerine uygun bulunmaması nedeniyle rededilmişti.

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğünün talep edilen alanda 1 adet futbol sahası ve soyunma odasının mevcut olduğu, sentetik sahanın 705 Bin 882 TL bedel ile yapımının tamamlanarak faaliyete geçirildiği talebin reddedilmesine sebep olarak gösterilmişti.

Uygun görülmeyen talep üzerine Akçaabat Belediyesi futbol sahası ve soyunma odalarının tüm masrafların belediye tarafından karşılanması üzerine Yaylacık’ta yapılan sahil dolgu alanına taşınarak orada hizmet vermesini, mevcut alanada Spor Lisesi yapılması için tekrardan talepte bulundu.

Bu talep üzerine Gençlik Spor Genel Müdürlüğü alanın Milli Eğitim Bakanlığına tahsisini onaylayarak, taşınma işlemini kendi adlarına yapılması şartıyla olur verdi. 

Bu olay üzerine açıklamalarda bulunan AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar "Trabzon Akçaabat’a yapılacak olan Spor Lisesi yatırımının hayata geçirilmesini adım adım takip ederek, gerçekleştiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”ifadelerini kullandı.