Demir, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde yaptığı basın açıklamasında, servis şoförlerinin bazı kurallara dikkat etmesi gerektiğini belirterek, "servis araçlarında 'S' plaka bulunması zorunludur. Çalışma ruhsatı ve belediyemizce verilen öğrenci güzergah izin belgesinin olması gerekir" dedi.

Servis araçlarının arkasında "okul taşıtı" yazısı ve kırmızı ışıklı

"dur" levhası olması gerektiğini de anlatan Demir, "Araçlarda, her öğrenci için emniyet kemeri bulundurulmalı, ilköğretim öğrencileri için rehber öğretmen olmalı, servis sırasında araçta müzik çalınıp, sigara içilmemeli, kılık kıyafete dikkat edilmeli, hızlı ve trafiği tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanılmamalıdır" diye konuştu.

Bu kurallara öğrenciler ile velilerin de dikkat etmesi gerektiğini ifade eden Demir, "Öğrenciler mutlaka kemerlerini bağlasınlar. Ayakta yolculuk etmesinler. Şoförün dikkatini dağıtacak hareketlerden kaçınsınlar. Servise okulun bahçesinde inip binsinler. Veliler de, araçlarda Trabzon Belediyesi tarafından verilen güzergah izin belgesi olup olmadığına baksınlar. Belgesiz araçtan odamız sorumlu değildir" ifadelerini kullandı.

Demir, korsan servis araçlarından taşıma hizmeti alan velilere 216 lira para cezası uygulanacağını da hatırlatarak, velileri bu konuda uyardı.