Trabzon’da hava sıcaklıkları giderek artıyor. Mart ayının hemen başında iç kesimlerde eksiye sahil kesimlerinde ise 0’a kadar düşen sıcaklık bugün en yüksek seviyesine ulaştı. 31 derece ölçülen sıcaklıklar nedeniyle Trabzon Meteoroloji Bölge Müdürlüğü iç kesimler için çığ uyarısında bulundu.
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklığın kıble nedeniyle bu kadar yükseldiği ifade edilirken, Meteorolojiden alınan bilgiye göre sıcaklıkların önümüzde ki günlerde düşeceği kaydediliyor.
Meteorolojiden yapılan açıklamaya göre hafta sonu ise yağmurlu geçecek.




Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde artması nedeniyle Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından ise şu uyarı yapıldı: “Hava sıcaklığının lodosla birlikte bugün (Perşembe) iç ve batı, yarın (Cuma) iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede artarak (6 ila 12 derece), ülke genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Hissedilir derecedeki sıcaklık artışı ile birlikte halen yüksek kar örtüsünün bulunduğu iç ve doğu kesimlerde ani kar erimeleri beklendiğinden, heyelan, ani sel, taşkın ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olunması gerekmektedir”

KAYNAK: 61SAAT.COM