Trabzon'un Çarşıbaşı ilçesinde yaşayan emekli polis memuru, meslek yıllarında hobi olarak başladığı ressamlıkta kendisini geliştirerek binin üzerinde eser yaptı. 1984 yılında polis memuru olarak göreve başlayan 49 yaşındaki Ahmet Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 yıl sürdürdüğü mesleğinin son görev yeri olan Kırıkkale'de küçük yaşta merak duyduğu ressamlığa amatörce başladığını söyledi.

O günlerde Ankara'da ünlü ressam Teymur Ağalıoğlu'ndan dersler aldığını belirten Şahin, bir süre sonra resim yapmak konusunda kendisini ciddi anlamda geliştirmeye başladığını ifade etti.

Resme geç başlamasına rağmen hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmadığını anlatan Şahin, "Lise yıllarımızda teknik anlamda resim konusunda eğitim aldım. Küçükten bu yana resme olan ilgim meslek yaşantımda hiç bitmedi. Teymur hocamla tanıştıktan sonra çok yol kat ettim. Her zaman tek amacım resimde bir sonsuzluk olduğunu düşünerek daha güzeli bulmak oldu" dedi.

Yurt içinde bazı organizasyonlarda resim sergileri açtığına ve otellerde ressamlık yaptığına değinen Şahin, şöyle devam etti:

"Yaptığım resimlerde genel olarak 19. yüzyılın ressamlarından esinlenmeler var. Bu tarzımın yanı sıra klasik anlamda da çalıştığım portreler oluyor. 2005 yılında emekli olduktan sonra bir süre Antalya'da otellerde ressamlık yaptım. Orada gerek isteyen insanların portrelerini, gerekse otellerin yapılarını tuvale yansıttım. Ayrıca İstanbul ve İzmir'de düzenlenen çeşitli organizasyonlarda sergi açma fırsatım oldu. Bu anlamda eserlerimi çok takdir edenler olduğu kadar anlamsız bulanlarda var. Ben bunlara kulak asmadan kendi sanatımı icra etmeye çalışıyorum. Sonuçta herkesin farklı bir düşüncesi olabilir."

-"Binin üzerinde tablo yaptım"-

Polis olduğu yıllarda zaman zaman suçlu eşkali belirlenmesi ve çizilmesi konusunda hizmet verdiğini belirten Şahin, "Artık yaşadığım yer olan Çarşıbaşı'nda sürekli doğaya çıkıyorum. İnsanların sürekli 'çok güzel' dediği bu doğayı resimlemek en büyük heyecanım. Resim yapmak için illaki bilinen bir yerin ya da ünlü bir simgenin olması gerekmiyor. Benim için herhangi bir ağaç, bulut ya da sahil yeterli olabiliyor. Şu ana kadar binin üzerinde tablo yaptım. Birçoğunu insanların talepleri üzerine elimden çıkardım" diye konuştu.

İnsanların farklı meslekler yapmasına karşın sanat dallarına olan ilgilerinden vazgeçmemelerini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Ben bu işin okulunu okumak isterdim ama bizim dönemimizde o şartlar yoktu. Şu anda yapabildiğimin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Sanatı parayla değerlendirdiğinizde icra edemezsiniz. Sanatı birilerinin desteklenmesi gerekiyor ancak kendi kabuğunuzda yapmaya çalışırsanız zorlanabiliyorsunuz. Ben bir emekli olarak bir sergi açmaya çalıştığımda bütün materyallerin belirli bir ücreti var. Bunları siz karşılayamadığınız zaman bir anlam kazanmıyor."

Ahmet Şahin, kişisel sergi açmayı amaçladığını da sözlerine ekledi.