Trabzon'da servis şöförleri ilçelerden aldıkları taşıma belgesiyle il merkezinde öğrenci taşımalarına izin verilmediği gerekçesiyle kontok kapatarak sorunlarının çözülmesi konusunda yetkililerden yardım beklediklerini dile getirdiler. Trabzon’un Toklu Sahili'ne araçlarını getirerek kontak kapatan 50'ye yakın servis şoförünün yanına gelen Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş sorunlarının çözümü noktasında ellerinden geleni yapacaklarının sözünü verdi. Ertan Yavaş şöförlerin sıkıntılarını dinledikten sonra kendilerini Trafik Şube Müdürlüğü'ne yönlendirdi.

Emniyet Müdürü Ertan Yavaş'ın şöförlerin yanından ayrıldıktan sonra konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan servis şoförü Sultan Akdeniz, “Biz servis şoförleri olarak her birimiz on yılı aşkın servis yapmaktayız. Bizim geçim kaynağımız işimiz bu. Yalnız 2009 yılında belediyemiz ve odamızın yaptığı bir çalışmada belediye öğrenci izin belgelerinin bir daha verilmemesine karar verdi. Bu karar alınırken bizler servis yapmaktaydık. Belediyemiz ve odamız tespit yapmadan kişilerin dediği araç sayısına ve plakasına göre öğrenci izin belgesi verip bizi bu kararın dışında bıraktılar. Biz artık her gün ceza yemekten bıktık. Biz buradan belediye başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na sesleniyoruz lütfen bu konuda bize yardımcı olsun. Biz işimizin peşindeyiz“ diye konuştu.

Trabzon’daki servis sayısının yetersiz olduğunu ve günde 3 sefer yaptıklarını dile getiren Sultan Akdeniz, “2009’dan beri servis belgesi verilmiyor ama onlarca okul açılmış ve bu okullara binlerce öğrenci kayıt olmuş. Bizler bu öğrenciler bir şekilde taşımaya çalışıyoruz. Günde 3 sefer servis yapmamıza rağmen bazen zorunlu kaldığımızda koltuk kapasitemizin üzerinde öğrenci taşıyoruz. Bir servis 17 öğrenci alıyor, Trabzon’da yaklaşık 235 belgeli servis var ve bunlar ortalama 2 bin 500 öğrenci taşıyor. Şimdi biz kontak kapattık ve bizi arayıp çocuğum okula gidemiyor diyen aileleri sorunumuzun çözümünde yardımcı olmalarını beklediğimiz Trabzon Valiliği’ne ve Belediye’ye yönlendiriyoruz” dedi.
Öte yandan servis şoförleri mağduriyetlerinin giderilmediği takdirde kontak kapama eylemlerine devam edeceklerini ifade ettiler.