Trabzon-Esiroğlu arasında çalışan dolmuş şoförleri isyanda. 1970 yılından beri hizmet veren durak son 20 yıldır belediye otobüsleriyle sıkıntı yaşıyor. Esiroğlu Dolmuş Durağı Başkanı Hayati Aydın, “Trabzon, Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra Büyükşehir’e ait otobüsler haksız ve izinsiz olarak bizim koyduğumuz dört tane durak yerine el koyup, izinsiz yolcu aldıktan sonra yedi tane daha yasal olmayan durak yeri yapmışlardır ve bu yerlerden yolcu indirip bindirmektedirler. Bu duraklar yapıldıktan sonra bizim işlerimiz kesildi ve eve ekmek getiremez duruma geldik.

Sabah okula giden çocuklarımıza harçlık veremez olduk. Bunun tek sorumlusu Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olan otobüslerdir” ifadelerini kullandı. Aydın, “Gerekli tüm kurumlara dosya yapıp verilmiştir. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanına, Siyasi Parti Milletvekili Adaylarına, Karayolları Bölge Müdürlüğüne belgelerimizi verdik ve Karayolları Bölge Müdürlüğündeki yetkililer Esiroğlu güzergahı içerisindeki 4 kilometrelik yolda yapılan bütün durakların usulsüz olduğu söylenmiştir” dedi.

Aydın, “Bizim kendi duraklarımıza astığımız zaman çizelgelerini ve panolarımızı Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve UKM’ye ait kişiler tarafından kopartılarak yerine Trabzon Büyükşehir Belediyesinin amblemlerini yapıştırdılar ve Karayolları üzerine 11 adet yasal olmayan durak yerlerini gösteren tabela astılar. Yasal olmadan asılan bu durak yerlerinde hiçbir can güvenliği de yoktur. Büyükşehir Belediyesine ait otobüsler yolcu alma yerleri olmadığı için yolun ortasında  durduğundan dolayı trafik kazalarına sebebiyet vermektedir” dedi. Aydın, “Bizim isteğimiz Büyükşehir’e ait olan 11 tane durak yerinin 3 taneye indirilmesidir ve bu isteğimiz yerine getirilmezse Çömlekçi tünelinde durağımıza bağlı olan 26 tane minibüsü yakarak, eylem yapacağız” dedi.

Yusuf ASLAN