61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar ilçesi Yalıncak Mahallesinde pazarcıların tercih ettiği yer kazaya davetiye çıkarıyor.  

Yalıncak Mahallesinin hemen altında, devlet sahil yolu üzerinde bulunan kaldırıma kurulan tezgahlarda vatandaşlara meyve sebze satan satıcılar, kazaya davetiye çıkarıyor. Kaldırımın büyük bir çoğunluğunun kapandığı yol üzerinden geçmek isteyen vatandaşlar yola inmek zorunda kalıyor. 

Emniyet şeridinin işgal edildiği alan üzerine açıklamalarda bulunan Ortahisar Meclisi İYİ Parti Grup Başkanı Davut Çakıroğlu yetkilileri göreve çağırdı. Çakıroğlu "Yalıncak karpuzu yalıncağın altında satılır diye bir kuralımı var? Bu sorumsuzluğa son verin lütfen. DSİ nin karşısı devlet sahil yolu D 100 karayolu. Otobüs durağı pazarcı dükkanı, Yalıncak bağlantısı hızlanma Şeridi yok, emniyet şeridi işgal altında pazar park alanı. sayın vali, sayın Büyükşehir belediyesi başkanı, sayın il emniyet müdürü, sayın karayolları bölge müdürü görmemiz için ne yapmamız lazım? Ölmemiz mi gerekiyor? Sezon bitiyor demeyin lütfen. Maddi hasarlı kazalar oluyor duam Allah hemşerilerimize acı yaşatmasın. Yöremize ait ürünlerin tanıtımı ve pazarda hak ettiği yeri alması benim olmazsa olmazlarındandır. Bunun İçin ürünlerimizi ve insanımızı karayolu üzerinde rızık arayışına itmeden, zorlamadan kaderine terek etmeden sağlıklı güvenilir alanları oluşturmak ilgili kurumların önceliği olmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan yayaların trafik içerisindeki durumu halihazırda tartışmalı olan Türkiye'de, kaldırımın da bu şekilde işgal edilmesi tehlikeye davetiye çıkardı.