61SAAT HABER SERVİSİ-Muhalfetin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ki 'Çatı adayı' Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Trabzon Zorlu Grand Otel'de Sivil Toplum Örgütleri ile bir araya geldi. Otelde 3 salonun birleştirilerek oluşturduğu tek salon hınca hınç doldu. Burada bir çok kişi ayakta kalırken bir o kadar kişi de salonda yer olmadığından dolayı geri dönmek zorunda kaldı. 

Toplantıda ilk olarak Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun kısa bir özgeçmişi okundu. Ardından kürsüye gelerek konuşma yapan Prof. Dr.İhsanoğlu, katılımcılar tarafından ayakta alkışlandı. 
Sözlerine, "Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla başlar sizi saygı ve sevgiyle selamlarım" diyerek başlayan Prof. Dr. İhsanoğlu, " Biz buraya çok nemli bir görev için geldik. Ülkemiz ilk defa Cumhurbaşkanlığını seçimle, halkın oyları ile seçiyor. Bu da 90 yıllık Cumhuriyet tarihinde bir ilktir. Buna göre de halkın aydınlanarak oylarını kullanması gerekir"dedi. 
TÜRKİYE G10'DA OLMALI
Trabzon'a geldiği andan itibaren halkın kendisine gösterdiği ilgiden memnun olduğunu kaydeden Prof. Dr. İhsanoğlu, "Size hitap etmekten şeref duyuyorum. Bugün sabapleyin geldiğimiz andan itibaren halktan gördüğümüz ilgi halkın, duaları ve halkın kulağımıza yüzümüze söyledikleri Türkiye'de büyük bir değişimin müjdesini haber vermektedir. Türkiye büyük değişim içerisinde. Türkiye artık tam demokratik bir ülke olmak istiyor. Türkiye taasufun altında hiç bir zaman kalmak istemedi bundan sonra da kalmak istemiyor. Türkiye şerefli dünya camiası içerisinde muteber yerini alması lazım. Türkiye bugün G20'nin üyesidir.  2023'de ilk 10 arasında olmalıdır. Bu hedefe hep beraber ancak demokrasi, şefaf bir şekilde ve adil servet dağılımı ile olabilir. Sarsılmaz bir bütünlük ile olur. Çünkü çok zor günlerden geçiyoruz. Etrafımızı ateş  çemberi sardı. Çevremizde ki ülkeler 2'ye 3'e bölünüyor. Bütün bunlar bizim etrafımızda ateş dairelerinin yükselmesine sebep olacak" dedi. 


REJİM TARTIŞMALARI
Yaşanan rejim tartışmalarına da değinen İhsanoğlu, "İçerde bir rejim tartışması yaşıyoruz. Türkiye'de rejim yerleşmiş olması lazım. Rejimi değiştirmek bazı siyasi kadroların iradesinde olmamalı. Rejim değişecekse mecliste ki bütün partilerin ve milletin mutabakatı sağlamalı" diye konuşti

SADECE BİR PARTİNİN ADAYI DEĞİL
Kendisinin bir partinin adayı olarak gelmediğine dikkat çeken İhsanoğlu, "Ben bir partinin iki partinin adayı olarak gelmiyorum. Ben bu partilerin meclis dışanda olan partilerin müşterek adayı olarak geliyorum. Bu görevlendirmeyi görev şuuru ile kabul ettim. Ben şu partinin bu partinin adayı değilim. Ben halkın adayıyım. Ben burada CHP'li, MHP'li kardeşlerime seslenirken aynı şekilde AK Partili kardeşlerime de sesleniyorum. Hiç bir zaman siyasetin içinde olmadım ama hep bu arkadaşlarıma yakındım. AK Parti kurulurken ben de kurucu  üyeliğim içinde olmamı istediler ama ben farklı alanlara yöneldim. Orada çok arkadaşım kurucu üye oldu. Aday olmama bu arkadaşlarım da destek verdi. 
Orada olacak olan bütün milleti temsil edecek kucaklayacak biri olması lazım. o bakımdan seçimin yapılacağı kriterlerin başında bunun olması lazım. 76 milyonu tamamen temsil eden biri olaması lazım. Bir kısmı reddeden, ayrıştıran birisi değil. Hepsini kucaklayan adil şekilde yaklaşan Türkiye'nin tepisinde kavgaya mahal vermeecek birinin olması lazım" diye konuştu. 

İhsanoğlu, sözlerini 'Bize her yer Trabzon' diyerek bitirdi. İhsanoğlu'nun sözlerini bu şekilde bitirmesi ise büyük alkış tufanın kopmasına neden oldu. Toplantının geri kalan bölümü ise basına kapalı olarak soru cevap şeklinde geçti.