61 SAAT HABER SERVİSİ-Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım okul ziyaretlerinde bulunmak için Trabzon’a geldi. Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın açıklaması yapan Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Orhan Yıldırım Türkiye’de eğitim ve öğretmenlerin sorunlarına dair açıklamalarda bulunduktan sonra Trabzon’da gözlemlediği sorunlardan bahsetti.

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ SIKINTI YAŞAMAKTADIR!

Yıldırım, Trabzon’da Suriyeli göçmenlerin düzensiz gelişlerinden dolayı bir çok şehirde olduğu gibi sorunlar yaşadığını belirtip "Trabzon’da eğitim sorunları diğer bir çok Suriyeli göçmenlerin kontrolsüz gelmiş oldukları illerde Suriyeli vatandaşların çocuklarının okullara dağıtılmış olması bunlarla ilgili alt yapı eksikliğidir. Altyapı eksikliği derken Suriyeli çocukların elbette eğitilmesi gerekiyor. Ancak eğitilmesi noktasında çocukların Türkçe bilmemesi tabi Türkçe bilmeyincede  çocuklarla iletişim kurmaya çalışan öğretmenlerimizin her ne kadar özverili olsada çocuklara ulaşmakta yetersiz kaldığıdır. Çocuklara ulaşıyım derken normal vatandaşlarımızın çocuklarınada eğitimini vermekte sıkıntı yaşamaktadır. Bizi ilgilendiren ana konuda budur.”ifadelerini kullandı.

ÖĞRETMENLER ZAMANLARINI SURİYELİLERE HARCIYOR

Öğretmenlerin Suriyeli öğrencilerle irtibat kurmakta zorlandığını, bu nedenle Türk vatandaşı öğrencilerin sorunlar yaşadığını söyleyip Suriyeli çocuklar sokakta bırakılmamalıdır eğitim görmelidir. Kendi ülkelerindeki çatışmalar biran önce bitmelidir. Kendi ülkelerinde kendi vatanlarında eğitimlerinde kendi topraklarında devam etmeleri bizim temennimiz ve beklentimiz ancak Türkiye’de yaşarken, okullara dağıtılması bununla ilgili ön hazırlığı yapılmaması öğretmenlerin ve yeterli Suriyeli öğretmenin görevlendirilmemiş olması Suriyeli çocukların okullarda hem istedikleri başarılara ulaşılamaması hem de bizim çocuklarımızın onlar birlikte sınıflarda eğitim gördüğü için bizim çocuklarımızında onlardan olumsuz etkilenmesini göz önüne getiriyor. Baktığımızda öğretmen zamanının büyük bir kısmını Suriyeli çocuklara harcamak zorunda dolayısıyla diğer çocuklara ayırdığı zamandada kısıtlı süre söz konusu buda ister istemez öğretmenin sınıf başarısını ve öğrencinin kendi başarısını olumsuz etkiliyor.”dedi.