KUYUMCULAR GÖREV DAĞILIMLARINI YAPTI

YAZICI: BDDK’YI GÖREVE ÇAĞIRDI
Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın yeni yönetimi, devir teslim töreni ile görevi devraldıktan sonra yönetim olarak görev dağılımını da gerçekleştirdi. Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası 20. Olağan kongresini gerçekleştirerek yeni başkanını seçmişti. Trabzon Kuyumcular Odası mevcut başkanı Musa Başak’a karşı seçimi kazanan Ali Yazıcı ve yönetim kurulu üyeleri devir teslim töreninin ardından görev dağılımlarını gerçekleştirdi.
Buna göre;
Başkan Ali YAZICI
Başkan vekili: Cemal BURGUCU
Vitrin Kuyumcularından Sorumlu: Mustafa AYDOĞAN
Telkari ve Kazaziyeden Sorumlu: Münir TONYALI
Gümüşçülerden Sorumlu: Atilla ÜÇÜNCÜOĞLU
Gözlük ve Saatçilerden Sorumlu: Barış KARPUZ olarak yeni yönetim kurulunun görev dağılımı gerçekleştirildi.
Görev süresi boyunca başarılı işlere imza atacaklarını ifade eden Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, “Göreve gelir gelmez görev dağılımımızı yaptık ve bu saatten itibaren vaat ettiğimiz projelerimizi gerçekleştirmek için, kuyumculuk sektörünün önündeki engelleri kaldırmak ve Trabzon’umuzun tanıtımına ve ekonomisine olarak katkı sağlayabileceğimiz el sanatlarımızı daha da ön plana taşımak için çaba sarf edeceğiz” dedi. 



BDDK BU YANLIŞTAN DÖNMELİ!

5 yıllık bir geçmişe dayanan ve dünyada liderliğe doğru ilerleyen Türkiye Kuyumculuk Sektörü’nün BDDK’nın 1 Şubat 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe soktuğu kredi kartı mevzuatının büyük bir yara açtığını ifade eden Başkan Ali Yazıcı, “Türkiye’nin dünya arenasında tek liderliğe oynayan sektörü kuyumculuk sektörüdür. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda BDDK’nın yeni mevzuatı ile kredi kartına taksitli alışverişin yasaklanması, sektörümüzde ciddi sıkıntılar yaşanmasına neden olmuştur.

Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan ÖTV yükünün kaldırılması için yıllarca mücadele eden sektör oyuncuları, BDDK’nın yeni kararıyla ciddi bir sarsıntıya uğradı. Yıllık 12 milyar Türk Lirası hacmi olan kredi kartıyla altın satışlarının yüzde 23,5’i taksitli olarak gerçekleşiyordu.  Bu bağlamda sektör ciddi anlamda satış kaybı yaşamıştır ve vatandaş da altın alabilmek için alternatif yöntemlere başvurmaya başlamıştır. BDDK yetkilileri, taksit miktarını cari açığı önlemek amacıyla yasakladıklarını söylüyorlar ancak üreten, istihdam sağlayan, ihracatla ekonomiye katkı sağlayan kuyumcuların cari açıkla hiçbir ilgisi olamaz.

Cari açığı düşürmek için ekonomimizi düşürmek için ekonomimizi büyüten alışverişi kesintiye uğratacak yasaklar yerine, bitmiş mücevher ithalatını azaltacak vergi düzenlemelerine gidilmesi daha doğru olur. Bu anlamda BDDK’yı göreve davet ediyoruz ve bu yanlıştan bir an önce vazgeçmelerini istiyoruz. Bu anlamda her mücadelemiz sonuna kadar sürecektir” dedi.