61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, son 1 yılını değerlendirdiği toplantıda Trabzon turizmini kazandırılmak üzere 2 önemli projeyi açıkladı.

İlk olarak Trabzon’da 250 yıl civarında hüküm süren Kommenos Krallığının sarayının tarihi kalıntılarını gün yüzüne çıkaracaklarını açıklayan Genç, aynı zaman diliminde Yavuz Sultan Selim’in Trabzon’u Şehzadelik döneminde yönettiği ve Kanuni Sultan Süleyman’ın doğduğu evi de turizme kazandıracaklarını açıkladı. Genç bu iki projeyi de DOKA ile birliği halinde gerçekleştireceklerini ifade etti.

Genç, “2 tane önemli projemiz var bu manada. Bir defa Yukarıhisar dediğimiz bölgede, Kommenos bölgesinde krallık sarayının olduğu tarihi kalıntılar var. Zor şartlarda oraya girdik. Ama orada tarihi gördük. Ve biz o tarihi kapattık. Burada bir medeniyet yaşamış. İnsanlık adına izler var. Hem tarihi şehir diye övünüyoruz ama orada surların önünde kapattık bıraktı. O nedenle yukarıhisar bölgemizde ki açıp ziyaretçilerin hizmetine sunacağız.

Trabzon’da çoğu vatandaşımız Kanuni’nin doğduğu evi yapılan yer olarak biliyor. Oysa ki Kanuni’nin orijinal doğduğu ev Ortahisar’da. Yavuz’un bu şehri yönettiği mekan da orada.

KANUNİ’NİN DOĞDUĞU YAVUZ’UN VALİLİK YAPTIĞI EV

Onun için orada ki dokuyu dönüştürerek Şehzade Yavuz  Selim Han’ın yönettiği mekanı ortaya çıkarmak, onları orada canlandırmak gerek. Bu manada hem Yukarıhisar’da hem de Ortahisar’da bu konuda çalışma yapmayı planlıyoruz. Proje hazırlığımız devam ediyor. Bu proje hazırlığımızı DOKA ile işbirliği ile gerçekleştireceğiz. DOKA Genel Sekreteri ile görüştük sayın Valimiz ile de bu konuyu paylaştık inşallah onların desteği ile bu iki konuda adım atmayı planlıyoruz” dedi.