Trabzon Tarım Kredi Kooperatifleri üyelerinin iştirakleriyle kurulan ve kayıtlı üyelerin ortaklarının yetiştirdiği ürünlerin pazarlandığı Tarım Kredi Köy Pazarı'nda, çoğunluğu hayvansal ürünlerin bulunduğu doğal ürünler yer alıyor.

Köy Pazarı'nın açılışına katılan Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, ürünlerin kırsaldaki çiftçilerin yetiştirdiğine dikkat çekerek, "Kırsalda çiftçilerimiz tarafından üretilen organik ürünler şehirlerde vatandaşımıza arz edilerek onların hizmetine sunulan güzel bir müessesenin açılışını yapıyoruz.. Bu müessese özellikle modernleşen, şehirleşen, kentleşen dünyamızda gıda güvenliğinin son derece ön plana çıktığı bu dönemde organik ürünlerin yani sağlığa faydalı olan daha sağlıklı ürünlerin tüketici ile buluşabileceği çok önemli bir kesişme noktasını ifade etmektedir. Trabzonumuz gibi alternatif turizm alanında organik turizm alanında büyeme, gelişmeyi hedeflemiş olan bir bölgemizde bu müessesenin açılması ayrıca büyük önem arzetmektedir" dedi.

Konuşmaların ardından çoğunluğunu köy ürünlerinin yer aldığı müessesenin açılışı yapan vali Kızılcık, stantlarda yer alan ürünleri incelerken Tarım Kredi Kooperatifleri Trabzon Bölge Müdürü Süleyman Kurt da kendisine eşlik etti.