Trabzon Ticaret Borsası yöneticileri, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’ne atanan Cahit Gülbay’ı makamında ziyaret ettiler.

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav, Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ile meclis üyeleri, İl müdürü Cahit Gülbay’ı ziyaretlerinde başta fındık olmak üzere tarımsal ve hayvansal ürünlerle ilgili görüş alış verişinde bulundular.

Cahit Gülbay, borsa tarafından sektörle ilgili tüm kurum ve kuruluşların iştiraki ile geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan Fındıkta Verim ve Kaliteyi Arttırma Projesi’ni bakanlık olarak çok önemsediklerini belirterek, “Proje ile üreticilerimize fındık bahçelerinin yenilemeleri gerektiği fikri aşılanmıştır. Devletin de bu konuda üzerine düşeni yerine getirme noktasında çalışmaları hız kazanmıştır” dedi.

Cahit Gülbay şunları söyledi:

“Gelecek tarım da. Bugün kırsal kesimden, topraktan uzaklaşan insanlar çok geçmeden buralara dönecekler. Çünkü başka çare yoktur. Bugün için en ciddi sorun, tarım ve hayvancılıkla uğraşacak vatandaş sıkıntısıdır. Vatandaş tarlasını, bağını bahçesini bırakmış, uzaktan uzağa nasıl kontrol edebilirim diyerek hayatını sürdürüyor. Bu sistemle bizlerin fındıkta da diğer ürünlerde de randıman alabilmemiz mümkün değildir. Devletin desteklemeleri kesinlikle kaldırılmasın. Devam etsin. Ancak kısmen bahçeleri yenilemeye teşvik etsin. İnsanlarımız da bahçelerinin yenilenmesinin karşılığını alması lazım.”

TTB Meclis Başkanı Mehmet Cirav’da; fındık bahçelerinde verimin arttırılması için devletin alan bazlı yaptığı desteklemenin, mutlaka ürüne verilmesi gerektiğini tekrarlayarak, fındık üreticisinin bahçelerin bakımı konusundaki bilgilerinin önemli kısmının eksik, ya da yanlış olduğunu hatırlatarak, bunların düzeltilmesi için bakanlık elemanlarının köylerde yoğun çaba göstermesi gerektiğini söyledi.

Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise; borsa olarak uyguladıkları projelerle yanlışlara veya eksiklere dikkat çekmeyi hedeflediklerini, bunun için de örnek bahçeler yaparak görsellik yarattıklarını bildirdi.