Trabzon Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantı Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ali İslâm başkanlığında, Trabzon Ticaret Borsası salonunda yapıldı.

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Meclis Başkanı ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Sebahattin Arslantürk ile tarım sektöründeki resmi kuruluş ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı toplantıda, yörenin ana geçim kaynağı olan fındığın dışındaki ürün çeşitlendirmeleri üzerinde duruldu.

Prof. Dr. İslâm, 3. Tarım Şurası’nın alt yapı çalışması olarak kabul edilen toplantıda, tarımsal faaliyetlerin mevcut durumu ile güçlü ve zayıf yönlerinin ele alınarak, katılımcıların öncelikle önerilerinin değerlendirileceğini söyledi.

Toplantıya katılanlar, bitkisel ve hayvansal gıdaların yanı sıra su ürünlerinin de bölgenin ekonomik kalkınmasında etkili olabileceği fikri üzerine yoğunlaşırken, fındığı ana ürün sayarak çeşitlendirme imkanları üzerinde durulmasını talep ettiler.