61SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da valilik ve belediyenin ortaklaşa yürüttüğü Ortahisar Kentsel Yenileme Projesi kapsamında, tarihi surların önünü açmak amacıyla dönemin Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Necip Sevinç'in eviyle ilgili Trabzon Belediyesi tarafından alınan yıkım kararı Bölge İdare Mahkemesinden döndü. Bölge İdare Mahkemesinin yıkım kararının yürütmesini durdurmasının ardından konu bugün Ortahisar Belediye Meclisine geldi. 

Belediye de yapılan görüşmelerin ardından mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına uyularak yıkım kararı durduruldu. Bu noktada bölge de plansız konumuna geçti. Bura yeniden bir plan yapılacağı ifade edildi.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Trabzon Ortahisar Belediyesi İmar Komisyonu Başkanı Faruk Kanca, "Daha önce orada koruma amaçlı plan yapıldı. Koruma amaçlı imar planında "o binayı yıkın biraz daha surlara yaklaştırın" dendi. O şekilde plan çalışması oldu Onlarda gitti mahkemeye.  Sonucunda güzel bir bina. Yıllardan beri burada. "Siz yaklaştırıyorsunuz biz uzaklaşmışız surlardan" dendi. Mahkemeyi kazandılar. Mahkemenin verdiği karar o binayı koruyun şeklinde. Biz de karara uyduk" dedi.

Bölgenin plansız konumuna geçtiğini ve yapılacak plan çerçevesinde Anıtlar Kurulundan yeniden görüş alınacağını ifade eden Kanca, "Anıtlar Kurulunun yine görüşü alınacak. Orası plansız hükmüne geçti. Orada yeniden bir çalışma yapılacak. Biz uzun zamandır bekliyorduk. Mahkeme bitsin de yeniden çalışma başlasın diye.  Mahkemenin kararı uygulandı. Ondan sonra yeniden yapılacak plan çalışmasında ne karar verilir bilemeyiz" diye konuştu.