Sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden tanışan F.Ö. (17) ile H.T. (23) arasında kısa sürede bir aşk başladı. Sevdiği adamla sık sık bir araya gelen F.Ö.,18 yaşına girmesine 4 gün kala H.T. ile yeniden buluştu. H.T., sevgilisi F.Ö. ve arkadaşı S.A.’yı aracına alarak gezmeye götürdü. İddiaya göre, H.T. sevgilisine tehdit ederek tecavüz etti.

Genç kıza evlenmeyi ve birlikte kaçmayı teklif eden H.T., F.Ö. ile ortadan kayboldu. 1 ay sevgilisiyle kalan genç kız, ailesini arayarak evleneceklerini söyledi.

Ailenin evliliğe izin vermesi üzerine evine dönen genç kız, düğün hazırlıklarına başladı. H.T. damatlık, F.Ö. ise gelinlik giyip düğün yaptı. Nikâhı daha sonra kıyacaklarını söyleyen damat bir türlü nikâh yapmayınca aile polise başvurdu.

Yapılan araştırmada damadın evli olduğu ortaya çıktı. Şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı. Soruşturma sürerken H.T.’nin boşandığı öğrenilirken, hakkında nitelikli cinsel istismar, hakaret ve tehdit suçlamasıyla 8 yıldan 19 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


Kaynak: Habertürk / Enis Yıldırım