Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ile T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasından imzalanan sözleşme gereği Yıldızlı Mevkii’nde yapılacak yeni 224 konutun teslimi, 172 kişinin ise hak sahibi olması için yapılan kura çekimine AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkan Vekili Seyfullah Kınalı ve Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş birlikte katıldılar.

TOKİ marifetiyle ülkemizde 500 binin üzerinde konut yapıldığını ifade eden Milletvekili Safiye Seymenoğlu, “Sayın Başbakanımız sayesinde ülkemizde TOKİ marifetiyle 500 konut yapılması hedeflendi. Biz bu 500 bin konut hedefinin üzerine çıktık. Vatandaşlarımızın mutluluğu ve huzuru bizlerin son derece önem verdiği bir konudur. Bu gün dağıtılacak konutlarımızda huzurlu ve mutlu bir yaşam sürmenizi temenni ediyorum” dedi.
Dünyanın en büyük 16 ekonomisi arasına giren ülkemizin bu gelişmeye paralel olarak sosyal devlet uygulamaları yaptığının altını çizen Vali Kızılcık, “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sosyal devlet olması hasebiyle en temel görevi sosyal konulardır. Anayasamızın ikinci maddesinde Türkiye Cumhuriyeti Devletinin demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğu açıkça belirtilmiştir. Devlet olarak TOKİ marifetiyle ihtiyaç sahibi olup, maddi imkansızlıklar nedeniyle başlarını sokacakları bir ev sahibi olamayan vatandaşlarımız ev sahibi yapılıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin TOKİ sayesinde değiştiğini dile getiren Trabzon Belediyesi Başkan Vekili Seyfullah Kınalı, “Türkiye değişiyor, kentler değişiyor, buna bağlı olarak Trabzon’da değişiyor. Bu değişimi hep beraber izliyoruz. 8 yıl önceki Trabzon fotoğrafı ile şimdiki durum arasında büyük farklar var. Bu farkın ortaya çıkmasında bizlere yardımcı olan TOKİ çalışanlarına teşekkürlerimizi sunuyoruz” diyerek kuranın tüm vatandaşlara hayırlı olmasını dilediğini söyledi.