61SAAT HABER SERVİSİ - Zorlu Grand Otel’de düzenlenen iftar yemeğinde Avrasya Üniversitesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde mütevelli heyeti başkanı Ömer Yıldız, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK YERLEŞKE
Yıldız, şu ifadelere yer verdi;
’’Büyümeye devam ediyoruz. Her ne kadar aşağıya çeksede biz devam ediyoruz. Aşağı çekme nedir diye meşgul etmek istemem sizi. Yaklaşık 6 ay öncesinde başladık çalışmalarına. Eski bir mezbahane binasıydı. İçerisinde kapalı spor salonu var. Yarı olimpik olimpiyat havuzundan teknolojik donanImlara kadar birçok yenilik var. Donanım olarak Türkiye’de örnek bir yerleşke olacak. Tüm içerideki eğitim araçları yurtdışından gelmiş. Belki orasını yapıp kapısını kitleyip bekleyeceğiz. Eğer yetkililer bize destek verirse eğitim fakültesi ve eğitim fakültesini açarız. İzin verilir mi verilmez mi bilemiyoruz göreceğiz. Eğer Avrasya büyürse Trabzon büyük demektir. Trabzon ekonomisine katkı demektir. Ben desteği Trabzon için istiyorum. Bu durumda olmamalıydık. Bu hedefte olmamalıydık. Siz mekanları yaparsınız ama birileri size engel olur. Hedefe ulaşamadık. Sizlerden de destek bekliyorum’’

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve rektör yardımcısı Prof. Dr. Yavuzözran, yaptığı konuşmada, ’’Ramazan ayında aynı duyguları yaşamak ve Avrasya Üniversitemizin ve basınımızın başarınlarını paylaşmayı üstlendik Üniversitem adıma hepinize teşekkür ediyorum. Bundan sonra Avrasya’nın tüm etkinliklerine birlikte olacağız. Başkanımız size bir diş kirası verecek gibi. Yeni bir yerleşke yaptık. Eski binaların onarımı var. İçinde birçok yeşil var. Çayımızı yeni yerleşkemizde içeceğiz’’ dedi.

İftar yemeğine Avrasya Üniversitesi rektörü Kenan İnan, mütevelli heyetinden Turan Yeşilbaş, Tayfun Sezeroğlu, Hülya Ulusoy, Adnan Cevher, Hakan Usta ve Sebahattin Aslantürk katıldı.