Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından başlatılan "Uyuşturucuya Hayır" panelleri ilçelerde yapılmaya devam ediliyor.Araklı'da başlatılan akabinde Of'ta devam eden paneller son olarak Arsin'de gerçekleştirildi.Arsin Ülkü Ocağı tarafından TÜBİM İl Temsilcisi Uzman Murat Alp Arslan'ın konuşmacı olarak katıldığı uyuşturucuya ve madde bağımlılığına karşı bilgilendirme panelinde konuşan Trabzon Ülkü Ocakları İl Başkanı Mihrab Altınışık "Toplumun çürümesine ve yıkılmasına neden olan uyuşturucu gençliğimizi esir alıp, geleceğimizi karartmak ve ipotek altına almak isteyen kapitalist sermayenin elinde yarınlarımız için tehdit oluşturmaktadır. Beyinleri uyuşturan, gençleri hedefsizleştiren, aile bağlarını ortadan kaldıran madde bağımlılığına karşı olan mücadelemiz durmadan devam edecektir. Geleceğimizin ve dinamik beyinlerin gözümüzün önünde yitip gitmesine müsaade etmeyeceğiz"dedi.

Bağımlılık mücadelesinde iki önemli kurumun başrol oynadığına değinen Altınışık "Birincisi aile ikincisi okul olan kurumlar gençlerin kendilerini ifade edebilmelerine, enerjilerini doğru mecralarda kullanabilmelerine ve sağlıklı şekilde sosyalleşmelerine imkan verecek şekilde organize edilmeleri bağımlılığı engellemenin en etkili yolu olacaktır. Fakat aile olarak bunun altından kalkamıyorsanız. okullarda çocuklarınıza yeterince özen gösterilmediğini düşünüyorsanız hem aile hemde okul olan ülkü ocaklarına gözünüz kapalı çocuğunuzu emanet edebilirsiniz" dedi.

Mihrab Altınışık'ın ardından konuşmasını yapan ve Uyuşturucu kullanma yaşının 13-14'lere düştüğüne değinen Arsin Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Örnek "Türk İslam Ülkücüleri olarak bizler, Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi kapitalist canavarlara karşı korumak için Elif gibi dimdik duruyoruz,Gençlerimizi koruyor kolluyoruz. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın demeyelim. O yılan bir gün sizin çocuğunuza da dokunur,"dedi.

Program TUBİM İl Temsilcisi Uzman Murat Alp Arslan'ın anlatımı ve slayt gösteriminin ardından sona erdi.