Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Esma Ala Türkmen ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti. Karadeniz Yazarlar Birliği’nin öncülüğünde tarih, sanat, edebiyat, kültür ve uygarlık kenti Trabzon’un ismine yakışır yeni bir etkinliğe ev sahipliği yaptığını ifade ederek dernek yöneticilerine teşekkür etti. Vali Öz, “Tarihi Alacahan’da, düzenlenen ‘Tarih ve Mekan’ temalı ‘1. Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali’ sayesinde ilimize Rusya, İran ve Gürcistan’dan yaklaşık 50 yazar, şair ve sanatçı geldi. Bu üç ülkenin sanatçılarının edebiyat festivali dolayısıyla ilimizde buluşması güzel oldu. Bu sanatın güzelliğidir ve aynı zamanda Trabzon’un güçlü bir altyapıya sahip olmasının getirdiği avantajlardır. Şehrimizin güçlü yanları var. Bizlere düşen onları daha fazla kullanarak önümüzdeki yıllarda yine benzer etkinlikleri sürdürmektir.

            Ayrıca böyle bir etkinliğin Alacahan’da yapılması da çok anlamlıydı. Böylece hem Alacahan etkinliğe, hem de etkinlik Alacahan’a renk katmış oldu. Bu tür etkinlikler ve tarihi mekanlar Trabzon’un kültür-sanat edebiyat merkezi olmasına katkı verecektir” dedi.

            Karadeniz Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Türkmen de, Vali Öz’e derneğe ve festivale verdiği katkıdan dolayı teşekkür ederek hediyesini takdim etti.