Önceki yıllara Stadyumlarda binlerce vatandaşın da katılımıyla gerçekleşen törenler bu kez salonlara sığdırıldı. Görüşlerini aldığımız vatandaşlar böyle üstü kapalı bir gençlik bayramı daha yaşamak istemediklerini ifade ettiler.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı Trabzon'da da coşkuyla kutlandı. Trabzon’daki 19 Mayıs kutlamaları, Valilik önündeki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başladı.

19 Mayıs Spor Salonu’nda gerçekleştirilen kutlamalara Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, AK Parti Trabzon Milletvekili Prof. Dr. Aydın Bıyıklıoğlu, Garnizon Komutan Vekili Albay Dursun Ertuğrul, Belediye Başkan Vekili Hüseyin Canım, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yapmasının ardından Tevfik Serdar Anadolu Lisesi tarafından Gençlik Marşı’nın okundu daha sonra Türk Ulusu ve Sayın Cumhurbaşkanı için Şeref Çağrısı yapıldı.



Türkiye Liselerarası Futbol Şampiyonası’nda şampiyon olan Trabzon Yavuz Sultan Selim Anadolu Lisesi takımına Vali Kızılcık tarafından, çeşitli alanlarda ödül alan diğer gençlere de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.
Öğrenciler de günün anlam ve önemine ilişkin yazdıkları şiir ve kompozisyonlarını okurken, Tevfik Serdar Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından oratoryo gösteresi sunuldu. Öğrenciler tarafından yapılan çeşitli gösterileri vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.