Yumbul, Grup Müdürü Fahrettin Üçüncü, İnsan Kaynakları Müdürü Harun Akar, Hukuk Bürosu avukatlarından Deniz Ataç ve Sevgi Canikli, Vergi Mahkemesi Başkanı Ahmet Bahattin Karaşlar ile İdare Mahkemesi Başkanı Kadir Yıldız ve Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Recep Yılmaz Korkmaz'ı ziyarette bulunarak Gelir İdaresi Başkanlığı'nda uygulamaya konulan hukuk bürosu hakkında bilgi verdi.

Yumbul, ziyarette 6111 sayılı Yapılandırma Yasası hakkında bilgi vererek, şunları söyledi:

"15 Haziran 2012 tarihi itibariyle hakkını kaybeden mükelleflere yeni bir fırsat verildi. Hakkını kaybeden mükelleflere, 31 Ekim 2012'ye kadar vergi dairelerine ödeyemedikleri taksitleri yatırmaları kaydıyla bu yapılandırmayı tekrar kanuni şartlarına tabi olma imkanı getirildi. Görsel, yazılı basın ve kamuoyunda fazla konuşulmadı. Bu açıdan özellikle borçlu mükelleflerimizi, bilgilendirmek istiyoruz. Her vatandaşın bu yapılandırmadan kendince alabileceği bir şey var. Mümkün mertebe biz de ulaşabildiğimiz kapsamda bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz. 31 Ekim'e kadar mükelleflerin hiçbir şekilde yazılı veya sözlü müracaatını beklemiyoruz. Sadece vergi dairesine gelip gecikmiş taksitlerini yatırarak yasanın imkanlarından faydalanmaya devam edeceklerdir."

Yumbul, sahte faturalarla ilgili ise "Naylon fatura büyük bir sektör olmuştur. Naylon fatura organizasyonu için her yıl ülkemizde binlerce yeni şirket kurulmaktadır. Genellikle paravan isimler kullanılıyor. Perde gerisinde bir organizatör bulunur. Deşifre olan şirket terk ediliyor. Yenileri piyasaya sürülüyor. Gelir İdaresi Başkanlığımız naylon fatura ile ilgili düzenlemeler yapmış, ancak her seferinde birileri kuralların arkasına geçebilmeyi başarmaktadır. Nayloncularla Maliye arasında adeta kovalamaca yaşanmaktadır. Mükellef naylon faturayla gelir veya kurumlar vergisi ve KDV ödememekte olup, zaman zaman da haksız yere iade alınmasına sebep olmaktadır" diye konuştu.