Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi (TEM) 9 Kasım'da yapmış olduğu operasyon sonrasında gözaltına aldığı 9 DEAŞ şüphelisinden dün tutuklanan 3 DEAŞ militanından Y.S.'nin ifadesinde ABD'nin Las Vegas kentinde meydana gelen DEAŞ saldırısını daha önceden bildiğini söylediği öğrenildi. 
Edinilen bilgiye göre, Trabzon Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde sorgulanan Y.S. isimli DEAŞ militanının ifadesinde, Amerika Birleşik Devletleri'nin Las Vegas kentinde Geçtiğimiz 2 ekim 2017 tarihinde meydana gelen DEAŞ saldırısını önceden bildiğini söylediği öğrenildi. Y.S., internet üzerinden Suriye’deki bağlantılar ile görüştüklerini ve kendilerine Eylül ayının sonunda verilen talimat ile 'Yalnız Kurt' eylemleri gerçekleştirme emri verdiklerini itiraf etti. Bu emirlerde Las Vegas’da 59 kişinin ölümüne neden olan DEAŞ saldırısının da yer aldığını belirtti.
Öte yandan Y.S. , bomba yapımı amaçlı kendisine gönderilen videolardan birini izlediğini ve imal ettiği bombayı Sürmene ilçesinde deniz kenarında denediğini itiraf etti. TEM ekipleri Y.S.’nin deneme amaçlı yapmış olduğu bombanın sis bombası olduğunu belirlendi. Yine Sürmene ilçesinde para toplayan şahısların cezaevlerinde yatan DEA'Şlı militanların yakınlarına yardım ettikleri belirlendi.