Yurt dışındaki kazanımları ile Trabzon’a yatırım yapmaktan geri kalmayan işadamı Ahmet Sancak’a ait olan Fatih Mahallesi’ndeki lüks bina, Sağlık il Müdürlüğü’ne kiralanmış, kiralama öncesi bina içindeki masrafların, bir kısım onarımların ve 20 bin doların üzerindeki ışıklandırma çalışmalarının tamamı işadamı Ahmet Sancak tarafından yapılmıştı. 
Konuyla ilgili Trabzon’da bazı basın yayın organlarında ‘Sancak Plaza’nın değerinden çok çok üzerinde bir bedelle Sağlık İl Müdürlüğü’ne kiralandı’ yönünde çıkan haberler üzerine açıklama yapan Sancak, ‘Haberler kasıtlı ve maksatlı olarak, Sancak ailesini yıpratmak adına yapılmıştır. Kiralama bedeli haberlerde belirtildiği gibi 52 bin TL değildir. Ayrıca binanın bakım onarım ve ışıklandırma masrafları tarafımızdan giderilmiştir. Biriler istediklerini alamadıkları için, aynı kaynaktan gelen yalan bilgilerle bizleri madden ve manen zarara uğratma girişimlerinde bulunmaktadır. 
Merak edenler bizim binanın tam karşısındaki bizim binadan daha küçük metrekarede olan eğitim kurumunun binasının kirasına baksınlar. 
Çamur at izi kalsın mantığı ile yaptırılan ısmarlama ve yalan haberlere karşı, Sancak ailesi avukatı aracılığı ile iki yayın organına da yalan haberleri nedeniyle 100 bin TL tazminat davası açılmıştır’ ifadelerini kullandı.