61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Meydan bölgesinde Atatürk Alanı’ndan sonra  ikinci kent meydanı olarak düşünülen “Karagöz Meydanı” için ikinci adım atıldı. Daha önce Büyükşehir Belediye Meclisinden geçen projenin kredisi için Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na yetki verilecek. 

Konu bugün gündem dışı olarak Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine geldi. Maddeye göre, “Karagöz Meydanı” için yıkılacak olan Öğretmen evi ve Cudibey İlköğretim okulunun yapılması için Başkan Gümrükçüoğlu’na kredi kullanılması noktasında yetki verilmesi gerekiyor. Bu madde Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonuna sevk edildi. Komisyonda yapılan görüşmelerin ardından madde yeniden Büyükşehir Belediye Meclisine gelecek. 

Hatırlanacağı üzere yaklaşık olarak 7 dönümü kapsayan proje kapsamında Cudibey İlköğretim Okulu ve Trabzon Öğretmenevi yıkılacak. Çarşı Polis Merkezinin yan tarafından yaya ve araç yolu yapılacak. Cudibey Ortaokulu, Hacıkasım’da yapılacak yeni okula taşınacak.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan protokolde yıkılacak öğretmen evi ve Cudibey ilköğretim Okulunu Büyükşehir Belediyesi yaptıracak…