Sahilden hastaneye çıkan yolun; keskin virajları ve iki araçlık olması kazalara davetiye çıkarıyor. Ayrıca zamanla yarışan ambulanslar ağır tonajlı araçların arkasına takılarak zamanında hastaneye yetişemiyor.

Vatandaşlarla yaptığımız görüşmelerde ise şu ifadeleri kullandılar,  “Bilindiği gibi Kanuni Hastanesi binlerce çalışanı ve hastalarıyla, hasta yakınlarıyla çok büyük bir sirkülasyon yaratmaktadır. Diğer taraftan Hastaneye acilen yetiştirilmek istenen hastaların özel araçlar ve ambulanslar için de büyük risk oluşturmaktadır. Yolun tek gidiş tek geliş olması ve aşırı virajlı oluşu hasta yakınlarının risk almasına neden olmaktadır. Arzu ederiz ki, bu hastane yolunda şifa aranırken büyük facialar yaşanmasın.

Zira kaza adeta geliyorum demektedir. Yetkilileri bir an önce tedbir almaya çağırıyoruz. Yoksa Soma’da olduğu gibi acılar yaşandıktan sonra ‘kader’ demek çözüm değildir.” Sahil Yolundan yukarıya doğru çıkan yolun; keskin virajları, dik yokuşları ve köstebek yuvalarını andıran gelişigüzel bir şekilde yol güzergahında olan TOKİ’ye ait rögar kapakları, dolmuşçu esnafının araçlarını ayda bir sanayiye getirmesine sebep oldu.

Uzun süren kamulaştırma çalışmalarının ardından eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın da yakından takip ettiği 2 Km ‘lik yol 2011 yılında bitmişti. Yolun kabası bittikten sonra eksikler olduğu gibi bırakıldığı gözlerden kaçmazken, hastane çevresinde inşaat çalışmaları olduğu için ağır tonajlı araçların gidiş dönüş şeklinde olan yolda tehlike yaratması vatandaşların ve dolmuş esnafının tepkisine neden oldu.