61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon İl Halk Kütüphanesi’nde bugün, Trabzon sınırları içerisinde doğan ve edebi eser bırakan yazarların tanıtımının sağlanması amacıyla “Yazarlarımızı Tanıyoruz” etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden Ceren Ekşi, Oğuz Kaan Karagöz ve Havvanur Sürün tarafından Oktay Rıfat, Bedri Rahmi Eyüboğlu ve Sebahattin Ali'nin hayatları anlatıldı

2022-2023 yılı eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecek olan etkinlik Milli Eğitim Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde geliştirilecek. Etkinlik, eğitim faaliyetleri, uygulamalar ve etkinlikler kapsamında yurt genelinde yürütülecek çalışmalara ilişkin hazırlanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında toplumda milli ve kültürel değerler konusunda farkındalık oluşturmak, öğrencilerin araştırma konusunda kütüphane kullanımını artırmak, öğretmen ve öğrencilerin kültürel, sosyal, duygusal gelişimlerine katkıda bulunmak ve yazarların tanıtılması amacıyla hazırlandı.

Etkinlikle ilgili konuşan İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Akgün, “Ana temamız olarak “Yazarlarımızı Tanıyoruz” etkinliğine başlayacağız. Bu program İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Kültür Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırlanmış bir program olacaktır” dedi.

Etkinliğin ardından program tanıtımına katılanlardan görüş ve önerileri alındı.