61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’da ortaöğretime geçiş sistemi yönetmelik ve yönergesine tepki göstermek için Eğitim Sen ve Veli Der Meydan Parkında ortak basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çok sayıda öğretmenin katıldığı açıklamada konuşan Trabzon Veli Der Başkanı Muhammet İkinci “Eğitim alanında adeta bir abluka ile karşı karşıyayız. AKP iktidar döneminde toplam 5 MEB Bakanı değişti. Göreve her başlayan bakan sistemin bozukluğundan ve değişmesi gerektiğinden dem vurdu. Eğitim sistemimi yap-boz tahstasına çevirdiler. Değişmeyen tek şey özelleştirme ve dinselleştirme uygulamaları oldu. Bugün artık neredeyse tüm yollar meslek liselerine, imam hatiplere çıkıyor.” İfadelerini kullandı.

Muhammet İkinci’nin ardından konuşan Eğitim Sen Trabzon Şube Başkanı Engin Nur “ Bu sistem değişikliği açıkça göstermiştir ki tüm devlet imkanları seferber edilmesine rağmen İmam Hatip Liselerinde istenilen başarılar elde edilmemiş ve veliler bu liselerimize çocuklarını çok istekli göndermemişlerdir. Yine başarılı öğrencilerimiz de bu liseleri çokta tercih etmemişlerdir. Siyasal iktidarın beklentilerini karşılamaması sonucu TEOG sistemi kaldırılmış yerine bugünkü adrese dayalı İmam Hatip Lisesi’ne zorlama sistemi getirilmiştir. Bu süreç liselere girişte çok sayıda öğrencimizi mağdur olmasına neden olacak ve içinden çıkılmayacak bir kaos ortamı yaratacaktır.” Dedi.

Bu sırada çevrede bulunan bir bayan vatandaş basın açıklaması grubun yanına gelip “Bir şey soracağım?” dedi. Grup konuşmaların ardından anlatacakları yönünde söylemlerine rağmen vatandaş “Sormam lazım” diye ısrar edince Veli Der Şube Başkanı Muhammet Birinci vatandaşın yanına gitti. Vatandaş Birinci’ye “Benim 2 kızımda İmam Hatip’li ne demek istediğinizi anlatır mısınız?” diye sorunca Birinci vatandaşla bir süre konuşmasının ardından ortam normale döndü.