61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Ağustos Meclis toplantıları bugün gerçekleştirilen toplantı ile devam etti. Toplantıya Meclis Başkanvekili Atilla Ataman başkanlık yaptı.

Sanayi Mahallesi’nde 30 bin 144 metre kare toplam alanda yapılacak olan Şehirler Arası Otobüs Terminali Projesi ile ilgili Meclis’te gündem maddesi görüşüldü. 20 gelen 8 de giden yolcu otobüsü olarak 28 adet otobüs peronu yapıldı. 

PROJE HARİCİ BAŞKA MALİYETLER DE VAR
CHP Grup Başkanı Turgay Şahin, “28 peron var, bekleyecek olan otobüsler için depolama alanı yok. Bu tip projeler prestij projeleridir. bir proje ile sınırlı kalmaması. Yarışma ile yapılarak seçilmesi çok doğru değil. Ben belediye başkanı olsam seçildikten sonra da bilboardlara asarım ve vatandaşların ön görüşüne sunarım. Yer seçimine karşıyım. Bu otogarı oraya yapmakla koca bir makine ikmal tesisini kaldırıyoruz bu bir israf. Devlet Su İşleri oranın dere ıslahını yapacak. Burayı yaparken karayolları da tünel, köprü ve kavşakla düzenlemesini yapacak. Proje maliyetinin haricinde proje maliyeti kadar daha maliyet bunun üzerine binecek. Bunların sonuçta parası bizden çıkacak. Yine haklılığım ortaya çıktı.” dedi.

ŞEHRİMİZDE ÖNEMLİ BİR PROJE
Ahmet Metin Genç, “Şehrimizde önemli bir sorundu. Yenilenmesi açısından başkanlığımızın da ilk projeleri arasındaydı. Önemli bir proje. Güzel bir proje olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.