61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon eylül ayında baskın yağmurlara teslim olmuş durumda. Sadece Trabzon değil Doğu Karadeniz bölgesi yağmur sularına teslim olmuş durumda.

Sık sık meydana gelen gök gürültüleri ise vatandaşlara korku dolu anlar yaşatıyor. Bu görüntüler de dün akşam saatlerinde Erdoğdu'da çekildi.

Amatör kamera tarafından çekilen görüntülerde yıldırım düşme anı saniye saniye kaydedildi.

 Büyük bir gürülteyle düşen yıldırımların herhangi bir yere isabet etmemesi ise olası bir faciayı önledi. Meteoroloji Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yağışların devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuyor.


HOPA'DA YILDIRIM EVİ DELDİ

Artvin'in Hopa ilçesinde de dün 2 katlı bir eve üst üste 2 kez yıldırım düştü. Ev halkının giriş katında olmaması muhtemel bir faciayı önledi. Hopa'nın Esenkıyı Köyü'nde yaşayan Hızır Kaya evine iki kere yıldırım düştüğünü, evin çatısının ev beton zemininin delindiğini söyledi.

EVİMİZ SARSILDI

Hızır Kaya, yaşadığı korku dolu anları şöyle anlattı: “Evimizin 1 ve 2. katlarında inşaat işleriyle uğraşırken çok şiddetli yağmur nedeniyle giriş katına indik. Bu arada şiddetli gök gürültüsünün ardından çok kuvvetli bir ses duyduk ve evimizi bir şeyin sarstığını hissettik. Ne olduğunu anlayamadan bu sefer aynı şekilde ikinci sarsıntı meydana geldi. Bir süre sonra korkumuzu yenerek üst katlara baktığımızda 2 yerden evimize yıldırım düştüğünü gördük. Allah'tan, aşırı yağmur nedeniyle alt kata inmiş ve diğer odaya geçmiştik.Neyse ki üst katları delen yıldırım sığınmış olduğumuz bölüme etki etmedi. Canımızı kurtardığımız için sevinçliyiz. Ama maddi olarak hasara uğradık."