61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon’un Ortahisar İlçesi Üniversite Mahallesi’nde yapımına devam edilen Çocuk Hastanesi ile Doğu Karadeniz Kız Yurtlarının arasında bulunan yolun kapanacak iddiası mahalleliyi ayağa kaldırdı.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne ait olduğu öğrenilen yolun yeni yapılan çocuk hastanesi için kullanılacağı ve çift taraflı olarak trafiğe kapatılıp otopark yapılacağı mahalle halkının tepkisiyle karşılandı. Trabzon’da bir çok mahalleye ulaşımı sağlanan yolun grup yolu olduğunu belirten mahalle sakinleri yolun alternatifi olmadığını ve bir çok sorunu beraberinde getireceğini belirtti.

Yolun KTÜ’de olmasınada anlam veremeyen mahalleli, yolu kendilerinin yapıp genişlettiğini ve kapatılması durumunda mağduriyet oluşturacağını belirttiler.

Yolun kapanmamasını belirten mahalle sakini Orhan Alemdağ "Yıllardır mahallemize hizmet vermekte olan üniversite mahallesi yolu daha öncelerden şahıs malıyken belediyeye terk edilerek elde edilen yolu bugün üniversite sahip çıkarak kapatmaya çalışıyor şeklindeki duyumlar bizi rahatsız ediyor.Yetkililerin bu konuylailgilenip rahatsızlığımızı gidermesini istiyoruz.” dedi.

Bir başka mahalle sakini 75 yaşındaki Hasan Şahin ise yolun tarihi bir yol olduğunu belirtip "Bu yol 200 senelik Rumların yoludur. Kaldırımdı. Bu kaldırım yol Çilekli’ye gider, Zafonoz’a gider, Kavala’ya gider yaylaya gider… At yolu burası. Evvelden at eşek var idi. Bizzat kazma kürekle beraber para verip cebimizden bu yolu araba girecek şekilde genişlettik, yaptık. Bu yol tarihi yoldur. Kapanmasın…” ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Ahmet Öksüz ise "Aldığımız duyumlara göre üniversitenin çocuk hastanesinin yapıldığı binanın önünden yukarıya doğru geçen köyümüzün tarihi yolu, şimdede bu yol kapatılacak diye bir söylem var. Dolmuşların durak başkanlarını çağırıp bu yolu kapatacağız başınızın çaresine bakın denilmiş. Millet tedirgin. Yolumuz kapanacak bize alternatif yol sunmuyorlar. Müzdaripiz biz bundan. Bu yolu buradan kapatmaya kalkarlarsa gereken şeyde yapılır. Yolun kapanmasını istemiyoruz.” diye konuştu.