61SAAT HABER SERVİSİ

Trabzon’da Kanuni Bulvarı çerçevesinde yapılacak olan Yonca Kavşak gündemde ki yerini koruyor. Konuyla ilgili Bölge İdare Mahkemesinin verdiği yürütmeyi durdurma kararı sonrasında Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin yaptığı değişikliklere itiraz edildi.

Bölgede kamulaştırılacak özel mülkiyet sahiplerinin yaptığı itiraz bugün mecliste görüşüldü. İmar Komisyonu konuyla ilgili itiraz dilekçesinde sunulan gerekçelere  madde madde açıklama getirirken itirazın reddi yönünde görüş belirtti.

İmar Komisyonu Başkanı Hüsnü Akkan, “Yapılan itirazlarda komisyon kararı olmaz.Sadece komisyon adına başkan ya da yardımcısı fikrini beyan eder. Biz dilekçe çok uzun olduğundan dolayı dilekçenin içerisinde ki kısımları özetleyerek yapılan itirazların da karşılığında kamisyonumuz adına görüşlerimizi beyan ettik. Yapılan itirazlarda neler yapılış ve biz neden öyle bir uygulama yapıldı bsunu açıkladı.  Biz yaptığımız tadilatın doğru olduğuna inandığımızdan kişinin yaptığı itirazın yerinde olmadığını sundum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, “Komisyonun rapporunu sundu. Kamisyon itirazlarla ilgili itirazın reddini uygun olmadığını kanaat olarak belirtiyor. Bu konudra nihai oylamayı biz yapacağız” diye konuştu.

İtiraz mecliste oy birliği ile reddedildi.