Tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da havaların ısınması ile hafta sonu tatilini fırsat bilen vatandaşlar çocukları ile birlikte denize akın etti.
Ancak Trabzon’un Sögütlü Beldesi’nde ortaya konan manzara Trabzon’a hiç yakışmadı. Sögütlü Belediyesi’nin kanalizasyon hatlarını denizin 300 metre ilerisen taşıyarak deşarj ettiği ‘Derin deşarj sistemi’ tam ortasından patladı. Deşarj sisteminin patlaması ile birlikte kanalizasyon suları vatandaşların denize girdiği sahil kesimlerini kaplaması üzerine Belediye hem bölgeye ‘Denize girmek yasaktır’ tabelası asarak, hem de anonslarla vatandaşları uyarmaya çalıştı.
Son yapılan ölçümlerde bölgede ‘Kolibasil oranının çok yüksek çıkması üzerine alınan önlemler çerçevesinde bölgedeki işletmelerde denize girmek için bölgeye gelen vatandaşları tek tek uyarmasına rağmen vatandaşlar aldırış etmeden denize girmeye devam etti.
Sögütlü ve Akyazı arasını tamamen etkileyen bu deşarj patlamasının neden olduğu kirliliğe aldırmayan yüzlerce vatandaş, çocukları ile birlikte kanalizasyonun aktığı sulara girmekten çekinmedi. İşletme sahipleri yaptıkları açıklamada, “belediye gelip tabela astı, anons etti, bizde her gelen vatandaşı tek tek uyarıyoruz. Fakat kimse aldırış etmiyor. Bizim elimizden gelen sadece uyarmak. Zaman zaman vatandaşla kavga ettiğimiz de oluyor. Küçücük çocukları bile lağımlı suya sokmaktan çekinmiyorlar” dedi.
Sögütlü Belediyesi yaklaşık 1 haftadır dalgıçlarla dejarj sistemini onarmaya çalışıyor ancak bir türlü tamir edilemiyor. Derin Deşarj sisteminin tam ortasından patladığı kaydediliyor.

Kaynak: 61saat.com