30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıldönümü, Türkiye genelinde olduğu gibi Trabzon'da da coşkuyla kutlanıyor.

Valilik önündeki törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Asım Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü ve siyasi parti temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunma ve Trabzon Belediyesi Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törenin ardından şeref defterini imzalayan Vali Abdil Celil Öz, şeref defterine şunları yazdı;
 “Şan, şeref ve kahramanlıkla dolu Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biri olan milli mücadelenin milli egemenlik ve bağımsızlığımızın haklı gururunu yaşadığımız 30 Ağustos Zaferinin 92.yıl dönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutluyoruz.
Türk milletinin azim ve kararlılığını tüm dünyaya bir kez daha ispatladığı bu büyük zafer yarınlarımız olan gençlere ışık tutacaktır. Bu büyük zaferin yıl dönümünde zaferi bize yaşatan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyor. Trabzonlu hemşehrilerimizin ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını yürekten kutluyorum.”
Çelenk sunma töreninden sonra Valilik makamında tebrigat töreni yapıldı.
Tebrigat töreninin ardından Vali Öz, Garnizon Komutanı Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu halkı selamlamayarak bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından program resmi geçit töreni ile sona erdi.