61 SAAT HABER SERVİSİ-

28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilciliği “28 Şubat Postmodern Darbe”nin 21’inci yılında Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı gerçekleştirdi.

MAĞDURİYET HALA DEVAM ETMEKTE
Dernek adına konuşan 28 Şubat Öğrenci  Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir “Bin yıl sürmesi planan 28 Şubat Post Modern Darbesi Türkiye’nin toplumsal ve siyasal ortamındaki büyük değişim ile asıl hedefine ulaşamamıştır. Fakat yarattığı mağduriyetler hala devam etmektedir. O dönemde  henüz bir meslek sahibi olmadan okullarından atılan başörtülü üniversite öğrencilerin yıllarca bu yasağın kalkması nedeniyle kamuda istihdam edilme konusunda hak kaybına uğramışlardır. 28 Şubat dönemindeki atanma şartları ile  bugünki atanma şartları tamamen farklıdır. 2010 yılı af kanununun başörtülü öğrencilerin tüm sorunlarını çözdüğüne dair oluşan yanlış kanı düzeltilmelidir. Hükümetin Yüksek Asker Şura Kararları ile ordudan atılan askerlerin mesleklerine geri dönmeleri, öğretmenlik mesleğinden atılan zorla istifa ettirilen öğretmenlerin mesleklerine geri dönmeleri ve denklikleri iptal edilen yurtdışı üniversite mezunlarına haklarının verilmesi bunlardan bazılarıdır.” dedi.

KALICI ÇÖZÜM YOK
Özdemir “Dönemin en büyük mağduriyetini yaşayan siyasi ve askeri yargı kararları ile kumpas kurularak mahkum edilen 28 Şubat’ın 21’nci yılında hala cezaevlerinde bulunan 600’e yakın mahkumun olması ve darbenin asıl hedefindeki başörtülü öğrenciler için bugün kalıcı bir çözüme ulaşılmamış olması gerçekten vicdanları yaralamaktadır.” ifadelerini kullandı.

15 TEMMUZ’LA AYNI ZİHNİYET
“Bizler hiç kimseden özel bir muamele beklemiyoruz sadece inancımızdan ötürü yaşadığımız haksızlıkların ve telafisi mümkün olmayan kayıpların bir nebzede olsa hafifletilmesini talep ediyoruz. 28 Şubat’ta devlet gücü kullanılarak gasp edilen hakların iade edilmesi, iade-i itibar anlamı taşıması açısından önemlidir. 28 Şubat post modern darbesi inançlı insanların projesiydi. Bu darbeyi yapanlar ile 15 Temmuz kalkışmasını yapanlar aynı zihniyetin ürünüdür.”

KARARLIYIZ
“Eğer 28 Şubat tam olarak anlaşılmış olarak anlaşılmış olsaydı 15 Temmuz gecesini yaşamamış olacaktık. O yüzden yıllar geçsede  yapılan bu zulmü  ve çağdışı uygulamaları unutturmamaya kararlıyız. Ülkemizin çok zorlu bir süreçten geçtiği şu günlerde sınırımızda kurulmaya çalışılan terör devletine karşı kararlılıkla mücadele veren Başkomutanımız  Cumhurbaşkanımıza TSK ve Emniyet güçlerimize güvenimiz ve desteğimiz tamdır.”