Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü tarafından amatör kulüplere destek tüm hızıyla devam ediyor. Ülke genelinde futbolun yanı sıra başka herhangi bir branşta daha faaliyette bulunan binlerce kulübe yapılan nakdi yardımdan Trabzon’da 46 amatör kulüp yararlandı. Kulüp yöneticileri ile Trabzon TOHM Binası Kamp Eğitim Merkezinde verilen iftar yemeğinin ardından toplam 248 bin TL tutarındaki çek takdim töreni düzenlenirken, belgelerini yetiştiremeyen 13 kulüp ise bu şansı değerlendiremedi.

HER KESİMİN SORUMLULUĞU

Amatör kulüplerin zor şartlar altında çok büyük toplumsal görev üstlendiğini ifade eden Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Birdal, sporun sağlıklı bireylerin yetişmesindeki önemine vurgu yaparak, "Gençlerimizi her türlü zararlı alışkanlıktan alıkoyarak spora teşvik etme konusunda amatör kulüplerimiz çok büyük rol oynuyor. Bu nedenle her koşulda bu kulüplerin teşvik edilmesi ve desteklenmesi çok önemli. Bu konuda herkesin, her kesimin sorumluluğu büyük, amatör kulüplerimiz yaşatılmalı" diye konuştu.

EKONOMİK ZORLUKLAR

Futbol İl Temsilcisi Zeki Kurt’un da katıldığı törende konuşan Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şube Başkanı Cahit Erdem, “Bu konuda bakanlığımıza yaptığımız başvuruların olumlu sonuçlanmasından mutluluk duyuyoruz. Ekonomik anlamda büyük zorluklara karşı kendi imkanlarıyla fedakarca mücadele eden kulüplerimizi ayakta tutmak mecburiyetindeyiz. Onlar var oldukça çocuklarımız, gençlerimiz sporla daha çok buluşur” dedi. Konuşmaların ardından kulüp yöneticilerine toplam 248 bin TL tutarındaki çekleri verildi.