Akşam 17:00 – 20:00 saatleri arasında verilen arıcılık kursuna çoğunluğunu  MÜSİAD Üyelerinin oluşturduğu 3 ü bayan 31 kursiyer katılarak belge almaya hak kazandı. 
Yeni Korona virüs tedbirleri kapsamında, kursiyerlerin salona girişte maskeli ve ateşleri ölçülerek, sosyal mesafe kuralları çerçevesinde dizayn edilen salonda eğitimin yapıldığı kursta , kursiyerlerin bir bölümü  canlı telekonferans sistemi ile uzaktan  eğitim gördüler.
İl Tarım ve Orman Müdürü Cahit Gülbay , Ortahisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Orhan Genç , Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Erol Sayın ve  MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli’de  kursu canlı olarak uzaktan, MÜSİAD Genel Merkez Turizm Komitesi Teşkilat Başkanı Ümit Hotaman  Örgün olarak   takip etmişlerdir.
  Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği  Şube Müdürlüğü Elemanlarından Mühendis Hüseyin Rami Türker, Tekniker İsmet Kahraman  ve  Tekniker Muzaffer Karabayır’ ın  eğiticiliğini yaptığı arıcılık kursunda kursiyerlere; teknik arıcılık , arıcılıkta mevsimsel bakım işlemleri ,  hijyen ve kalıntısız  arı ürünleri üretim teknikleri,  başta bal olmak üzere arı ürünlerinin kullanımı ve muhafazası konularında eğitim verildi. 
          Arıcılık kursuna katılan kursiyerler kursun çok faydalı olduğunu, kurs sonucunda aktif arıcılık yapmasalar bile; arıcılıkta kaliteli üretim , bilinçli tüketim başta olmak üzere ,arıların ilginç yaşamlarını ve geleceğimiz için önemini öğrendiklerini söyleyerek  kursun açılmasında  katkısı olanlara teşekkür ettiler.