61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Valisi Recep Kızılcık Kurban Bayramının birinci gününde Trabzon Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Fatih Çocuk Yuvası’nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarının “Sayın Valim çocuk yuvasındaki çocukların sayısı her geçen gün azalıyor. Bunun nedeni nedir” sorusu üzerine. “Tespitiniz doğru, aslında sayı azalmıyor da, çocuklarımızın kaldığı yerler değiştiriliyor

Şu anda Trabzon’da kimsesiz terk edilmiş korunma altına alınmış çocuklarımız için 3 ayrı hizmet veriliyor. Bunlardan biri çocuk yuvalarıydı. Biz önümüzdeki yıl sonuna kadar bu yuvaları kapatmayı planlıyoruz. Bu çocuklarımızı da daha mutlu olacakları yerlere taşıyacağız.

Bunlardan bir tanesi Sevgi Evleri. Bunlar ikişer katlı birer kompleks şeklinde. Koğuş sistemini sonlandırmak için tüm Türkiye’de başlatılan projeyi bizde Trabzon’da kısa sürede hayata geçirdik. Şu anda 55 çocuğumuz sevgi evlerinde kalıyor. Bu evlerde kendi daireleri var. bu dairelerde kendi odaları var. Her dairede 9 çocuğumuz kalıyor. Hepsinin bakıcısı var. Ev ortamında sürekli gözetim altındalar.

ÇOCUK EVLERİ DE BİR BİR AÇILIYOR


Sevgi evlerinin yanında bir de çocuk evlerimiz var. Bu evler de apartman katlarında daireler kiralama suretiyle hizmete açıldı. 35 çocuğumuz 5’erli gruplar halinde bir dairede kalıyor. Onlarında bakıcıları var. Aynı ev ortamında kendi mutfakları, banyoları, yatak odaları, çalışma odaları var. Ev sıcaklığında yaşamak onlarında hakkı. Bizde bu imkanı onlara devlet olarak sağlıyoruz. Yuvaları boşaltıyoruz. Şu anda çocuk yuvalarında 21 tane çocuğumuz kaldı. Önümüzdeki yıl bu çocuklarımızı da sevgi evlerine ve çocuk evlerine taşıyacağız” dedi.

HUZUR EVLERİ YERİNE HUZURLU
YAŞLI YAŞAM MERKEZLERİ


Yaşlılarımız ve bakıma muhtaç vatandaşlarımız içinde Türkiye’de ikinci önemli hizmeti Huzurlu Evler Projesini hayata geçiriyoruz. Huzurevinde kalan, yatalak olmayan ve 3-4 kişi ile birlikte aynı dairede kalmaya rızası olan yaşlılarımızı bu huzurlu evlere taşıyacağız. Huzuru evlerimizde çocuk evleri gibi apartman katlarında ki daireleri kiralamak suretiyle hizmete girecek. Huzurlu evlerde 4 yaşlımız kalacak. Bu 4 yaşlımıza 4 bakıcı 24 saat hizmet verecek. Yemeğini yapacak, çamaşırını yıkayacak. Onun ihtiyaçlarını giderecek.Tabii ki Huzurevlerini çocuk yuvaları gibi komple taşımak mümkün değil. Çünkü şu anda Huzurevindeki 182 vatandaşımızdan 132’si yatalak. Sadece 50 tanesini bu huzurlu evlere taşıyabiliriz. Tabi ki kendileri de rıza gösterirse” ifadesini kullandı

61SAAT / ÖZEL