Trabzon’un Sürmene İlçesi’nde Fenerbahçe Otobübüsü’ne yapılan silahlı saldırı olayıyla ilgili Trabzonlu işadamı ve Trabzon Muhtarlar Derneği Başkanı Metin Kaya’dan çok tartışılacak bir açıklamalar geldi.

Kaya:  Olayın oluş biçimi,  yanlış ve kabul edilemez olsa dahi, Fenerbahçe Kulübü’ne gösterilecek tepkiyi bu şekilde gösteren arkadaşları, asıl bu noktaya getiren unsurları incelemek lazım.

Kamuoyuna olayın failleri bulunana kadar lige çıkmayacağız diyen kulüp, failler bulunmaz da inşallah bir daha bu lige çıkmaz.

Bir takımın bir veya iki kulüple husumeti olur. 17 kulübün sevmediği bir takım kendine aynada boylu boyunca bakmalı.

Her konuştukları kelime Trabzonspor kulübünü bir kenara koyun, Trabzonspor camiasını da aşıp, şehirde yaşayan genç yaşlı, kadın erkek, çoluk çocuk herkesi  zıvanadan çıkarmaktadır.

Olayın sevinilecek yanı yaralanan şoför arkadaşımızın sağlık durumun iyi olması, diğer futbolcularında zarar görmemesidir.

17 yıldır Türk Futbolunun başına musallat olan, 4 harfli spor’un r’sini bile söyleyemeyen ama sporu ve futbolu adeta katleden, şikeciliği ispatlandığı halde yüzsüzce ve pervasızca çıkıp ahkam kesen sağa sola tehditler savuran, soyunma odasında hakemlere, koridorda misafir takım futbolcularına, televizyonda MHK’ye, hakemlere TFF’ye hatta Başbakan’a kadar dilinin uzandığı her yere saldıran,  sonrada hiçbir şey olmamış gibi utanmadan kenara geçip televizyondaki silahşorlarını konuşturan Aziz Yıldırım ile uğraşırken şimdide başımıza Mamut Uslu belası çıktı.

Türkiye’yi babasının çiftliği zanneden, mikrofonu eline alıp kendini dünya lideri zannedip sağa sola ahmak kesen,  bir şehrin futbol adına gururu ve onuruyla oynayan, insanları sürekli tahrik eden, devletin kanun ve yasalarını hiçe sayan,

Devletin vali ve emniyet müdürüne bile fırça atabilme cüretini kendinden güç görebilen bu tipler, pervasızca konuşup halkı tahrik edip ortalığı karıştırdıktan sonra sıkışınca da Nerede bu vali, Nerede bu emniyet? diye devletten destek bekliyorlar.

Belki şike olayında güçleri yetti meclisten iki tane kanun geçirebildiler ama bu devlet Mahmut Uslu veya Aziz Yıldırım gibilerin oyuncağı değildir.

Güvenlik güçlerine, polise veya valiye yükleneceklerine, Mahmut Uslu ve Aziz Yıldırım ağızlarını tutup, bulundukları mevki ve makamlara yakışacak şekilde kelimeleri bulup konuşsunlar.  Ya da gidip Batum Havalimanı’nı kullansınlar, yalandan yere insanları tahrik edip suça sevk etmesinler. İstemedikleri Trabzon havalimanına gelmesinler.

Bu ateşi o yaktı. Mahmut Uslu televizyonlardan, Volkan, Emre ve Caner’de her maçta körüklüyor. Eğer çözüm istiyorlarsa Aziz Yıldırım, Mahmut Uslu, Volkan, Caner, Emre Trabzon maçlarına gelmesin. Bakalım kimse onlara bir şey söylüyor mu?

Bu ateşin sönmesini istiyorlarsa, bu yolu izlerler. Trabzon’da bazı kişiler olayı kınıyorum diyor ama kameralar kapandığı zaman kadın erkek, çoluk çocuk, yaşlı genç herkes bu söylediklerimizi konuşuyor.
Bu Trabzon kamuoyunun sesidir.

Olayı yapanlar bir defa kınanması gerekiyorsa olayın cereyan etmesine sebep olanların bin defa kınanması gerekiyor.