61 SAAT HABER SERVİSİ-Trabzon Meydan Parkı İkinci Etap Projesi içinde  İskenderpaşa Camiinde din görevlilerinin dinlenmeleri için yapılan prefabrik alan beğenilmemiş ve ucube olarak nitelendirilen bu yapı tartışmalara sebep olmuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun talimatı ile İskenderpaşa Camisi bahçesindeki prefabrik yapı sökülmeye başlanmış ve geçtiğimiz hafta sökülme işlemi tamamlanmıştı. Sökülmenin ardından alanda kalan pislikler temizlendi ve boş kalan alana Büyükşehir tarafından oturma bankları konuldu.

Ramazan ayınında olmasından dolayı, vatandaşlar yapılan bankları takdirle karşıladı. Dinlenmek için meydan parkında yer bulamadıklarını söyleyen vatandaşların bazılarının ucube yapının yıkılması ve yeni konulan banklarla ilgili yorumları şöyle; “Meydan parkı çok kalabalık oluyor, bizde buraya geliyorduk ama burada da oturacak yer bulamıyorduk, sonunda oturacak yer yapıldı.”, “İmamların inadı yüzünden yıkılmıyordu bildiğim kadarıyla, yıkılması iyi oldu çirkin görünüyordu.”, “Bank koymaları iyi olmuş ancak üstünü kapatmaları gerekir, yağmur ve güneş insanları etkiler…”