Çalışma kapsamında Büyükşehir Belediyesine ait otobüs duraklarına yerleştirilen yapay zekâ tabanlı dijital ekran, maskesi olmayan vatandaşları yakalayarak uyarı veriyor. Düzenek sayesinde durakta beklerken maske takmayan vatandaşların yüzü, özel yazılım sayesinde koronavirüse dönüşüyor. 

HEMEN MASKELERİNİ TAKIYORLAR
Dijital ekranda yüzlerinin koronavirüse dönüştüğünü gören vatandaşlar, kısa süren şaşkınlıklarının ardından maskelerini takarak durumdan kurtulmaya çalışıyorlar. Yapay zeka ile de olsa koronavirüsü yüzlerinde görenler, maske takma konusunda daha bilinçli davranmaları gerektiğini anladıklarını dile getiriyor. Vatandaşlar, maskenin önemi ile ilgili  tüm Türkiye’ye örnek olacak farkındalık çalışması için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ve emeği geçenlere teşekkür ettiler. 

YURT DIŞINDA DA GÜNDEM OLDU

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs duraklarına entegre ettiği sistem dünyada da yankı buldu. Global medya kuruluşları koronavirüsün tedbirlerine dikkat çekmek amaçlı Trabzon'da ve ülkede gündem olan görüntüleri servis ettiler.