61SAAT HABER SERVİSİ- Samet Emirzeoğlu

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Araklı ilçesi Taşgeçit Mahallesi’nde bahçe temizliği sırasında yangın çıkmıştı. 

7 EV ZARAR GÖRMÜŞTÜ
Samanlığa sıçrayan yangın rüzgarın da etkisiyle yerleşim yerine doğru sıçramış ve 7 ev zarar görmüştü. 

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI OLAY YERİNDE
Araklı Kaymakamı Kürşat Karaca ile Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi, bu sabah saatlerinden itibaren yangının olduğu bölgeye gitti.

DEVLET ERKANI YAKINDAN İLGİLENDİ
Yangının çıktığı andan itibaren devlet erkanının yakından ilgilendiğini belirten Araklı Belediye Başkanı Çebi, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu, valimiz, büyükşehir belediye başkanımız, kaymakamımız ve diğer kurumlarımız yanımızda oldular. Yangın o gece saat 2’ye doğru söndürüldü ve sabah saatlerine kadar soğutma çalışmaları yapıldı” dedi.

16 AİLENİN BARINABİLECEĞİ KONTEYNERLER GELDİ
Can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu ifade eden Çebi, “Vatandaşlarımızın can kaybı olmaması sevindirici bir durum. Bugün itibariyle İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatıyla konteynerler geldi. 16 ailenin barınabileceği, hayvanlarının da sığınabileceği şekilde kuruluyorlar. Hayırseverler de desteklerini esirgemediler. Vatandaşımızın yanındayız, onlar da mutlular” ifadelerini kullandı.

HASAR RAPORU HENÜZ ÇIKMADI
Çebi, öte yandan hasar raporunun henüz çıkmadığını, Çevre Müdürlüğü, AFAD ve itfaiyenin çalışmaları sonucunda belirleneceğini söyledi.