Meydan Parkı'nda düzenlenen imza kampanyasına, CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, İl Başkanı Yavuz Karan, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Kaya ile partililer katıldı. Burada konuşma yapan Merkez İlçe Başkanı Kaya, seçimlerin demokrasinin en önemli unsuru olduğunu ifade ederek, ''Tutuklu vekiller konusu artık salt bir hukuk konusu olmaktan çıkmıştır. Bir ahlak ve vicdan sorunu olmuştur. Bu durum medya için de haber alma verme sorunu değil, toplumsal vicdanı yansıtma sorununa dönüşmüştür'' dedi.

Balbay ve Haberal için yargılamaların devam edebileceğini, ancak tutukluluk hallerinin sona erdirilmesi gerektiğini savunan Kaya, ''Ülkemizi ele geçirme uğraşı veren emperyalistler ve yerli işbirlikçileri, işgale karşı direnen, yurt savunması yapan aydınlarımızı, askerlerimizi, vekillerimizi sudan gerekçelerle zindanlara kapattılar. Ülke yönetiminin kalbi olan parlemantoda vekillerimiz yok'' diye konuştu.

Kaya, açıklamasının ardından CHP Trabzon Milletvekili Canalioğlu ile birlikte iki güvercini uçurdu. aha sonra zincirle kilitlenmiş bir sandık önünde imza toplanmaya başlandı.