Edinilen biye göre olay Trabzon’da önceki gün açığa çıkan olayda 14 yaşındaki F.K. sosyal paylaşım sitesinden sahte isimle kendilerini tanıtan Mühendis Y.K ve belediye çalışanı R.Ö ile arkadaşlık etmeye başladı.
Günebakış’tan Bahadır Öktem’in haberine İnternet üzerinden görüşmeler sonrasında ayrı ayrı bu iki şahısla buluşan F.K. cinsel ilişkiye girdi. Farklı isimlerle tanadığı Y.K ve R.Ö. ile belirli aralıklarla ilişkiye giren 14 yaşındaki F.K. önceki gün Y.K. ile bir otelde kaldıktan sonra kimliğinde gerçek ismini görünce kandırıldığını anladı. Daha sonra iki şahsında evli ve çocukları olduğunu öğrenen F.K. başına gelenleri amcasına anlattı.
Çocuğun ailesinin öğrenmesinin ardından olay polise intikal edildi. Yapılan şikayet sonrasında Y.K. ve R.Ö. gözaltına alındı. İfadeleri alınan şahıslar suçlamaları kabul etmeyerek iftiraya maruz kaldıklarını belirtti.
Alınan ifadeler sonrasında adliyeye sevk edilen şahıslar, internet ile telefon görüşmeleri ile eldeki deliller doğrultusunda tutuklanarak cezaevine gönderildiler.
Olayla ilgili soruşturma devam ederken 14 yaşındaki çocuk devlet tarafından koruma altına alındı.