Vali Kızılcık, geçtiğimiz hafta Gürcistan’da yapılan seçimin Gürcistan demokrasisinin bölgemiz demokrasisine katkı sağladığını ve bu demokratik olgunluğa kavuştukları için kendilerini tebrik etti.
Seçimlerin halkın iradesinin sandığa yansıdığı enstrümanlar olduğunu ifade eden Vali Kızılcık “Ümit ediyorum ki seçim sonuçları hem Gürcistan hem de bölgemiz için hayırlara vesile olur. Sizler ilimize çok kısa bir süre önce gelmenize rağmen önemli çalışmalar gerçekleştirdiğinize inanıyorum. İstanbul Başkonsolosluğuna atanmış olmanız şahıs olarak şehir olarak bir kaybımız olsa da sizlerin konumu açısından önemli olduğunu düşünüyorum. Umarım dünyanın ve ülkemizin çok önemli bir şehri olan İstanbul’daki görevinize sağlıklı ve huzurlu bir şekilde devam eder ve sizden önceki selefinizin olduğu gibi sizler de mesleğinizde büyükelçiliğe terfi edersiniz.” dedi.
Başkonsolos İrakli Asashvili ise konuşmasında; “Trabzon da görev yapmak benim için çok büyük bir deneyim oldu. Sizlerin sıcaklığı ve bu sıcaklığın  tüm birimlerinize yansıdığı bir ortamda huzur içinde çalıştım. Trabzon çok sıcak ve güzel bir şehir, buradan ayrılmak zor ama görev icabı devletimiz nerede görev verirse oraya gitmek durumundayız. Trabzon’da çok kısa bir süre de olsa çalışma şansına sahip oldum ama Türkiye’yi bırakmıyorum çünkü İstanbul’da görevime devam edeceğim. Türkçe öğreneceğim diye söz vermiştim ama böyle kısa bir sürede mümkün olmadı. İstanbul’dan Kıbrıs’a gidene kadar Türkçeyi öğreneceğim ve bu sözümü tutmuş olacağım.

Görev yaptığım süre boyunca desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kendimi evimde hissettim ve herhangi bir zorlukla karşılaşmadım. Türkiye’nin çok güzel bir şehrinde görev yapmak için ayrılıyorum. Trabzon’u her zaman özleyeceğim.” dedi.

Ziyaretin ardından Vali Kızılcık Başkonsolos’a bir plaket verdi. Başkonsolos da Vali Kızılcık’a Gürcü Sanatı ile ilgili bir kitap hediye etti.