Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Ankara ve bölgesine salınan 'Abant alası' alabalık yavrusundan 25 bin adedi de Karagöl'e bırakıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Trabzon'da üretilen 25 bin Abant alası alabalık yavrusu Ankara'nın Çubuk ilçesinde bulunan Karagöl'e salınırken, yavru balıklar göl ve göletlerin biyolojik dengesini sağlayacak.

Bu yıl ilk uygulamaya Karagöl'de başladıklarını ve 25 bin yavru alabalığı göle saldıklarını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Beyazıt, salınan alabalığın Orta Anadolu ikliminde yetişen ve çok dayanıklı bir cinsi olan Abant alası olduğunu söyledi. Beyazıt, balık yavrularının 4 santimetre büyüklüğünde olduğunu ve bakanlığın Trabzon'da bulunan üretme tesislerinde yetiştirildiğini kaydetti.

Beyazıt, şunları kaydetti: Amacımız göllerin biyolojik dengesini eski haline getirmektir. Bakanlığımızın asıl faaliyetlerinden biri olan bu faaliyeti bakanlığımıza bağlı çeşitli üretme istasyonlarından getirmiş olduğumuz balıklarla yapıyoruz. Gördüğünüz Karagöl'de bitki çeşitleri ve çeşitli balık türleri zaten mevcut. Ama bunların ekonomik olarak da belli bir çerçeve oluşturması ve belli bir dengede gelişiminin sağlaması için biz zaman zaman bu şekilde doğal ortama hayvan salıyoruz. Balık dışında da keklik, sülün, beçtavuğu gibi birçok hayvan cinsini de tekrar doğayı eski haline getirmek için salıyoruz. Alabalığın 'Abant alası' dediğimiz ve sadece Anadolu bölgesinde yetişen balık cinsini doğaya bırakıyoruz. Karagöl'de balık ile ilgili çalışmayı ilk defa yapıyoruz."

Özel bir araçta getirilen yaklaşık 25 bin yavru alabalık daha sonra ilk olarak kovayla Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Beyazıt ve Özel Kalem Müdürü Yusuf Akkaya tarafından göle bırakılırken, daha sonra depoya takılan boru yardımıyla tüm yavru balıklar göle salındı.