Başbakan İrsen Küçük’e, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin (TDMMB), KKTC’de açmaya karar verdiği KKTC Temsilciliği’nin başkanlığı verildi.

Başbakan Küçük, Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta başkanlığında, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı İlyas Demirci ile birlik yetkililerinden oluşan heyeti kabul etti.

BALTA

Kabulde konuşan Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Muhammed Balta, ziyaret amaçları arasında, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin KKTC şubesini açma ve bu temsilciliğin başkanlığını Başbakan İrsen Küçük’ün yapması konusunda olurunun alınması olduğunu belirterek, gerekli imzaları atmak ve bunu gerçekleştirmeyi arzuladıklarını ifade etti.

Başbakan’ı, Trabzon’da 15-18 Ekim tarihleri arasında, TDMMB’nin düzenleyeceği Mimar Sinan Proje Olimpiyatları’na davet eden Balta, “Mühendislik, Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı” kapsamında gerçekleştirilecek “Büyük Su Projeleri” oturumunun da başkanlığını yapmak üzere kendisini Trabzon’a beklediklerini söyledi.

Bu çerçevede, Trabzon’da çeşitli toplantılar da yapılacağını anlatan Balta, ayrıca Trabzonspor-Kazakistan maçını da Başbakan İrsen Küçük ile birlikte izlemekten mutlu olacaklarını ifade etti.

Balta, çalışmalarında başarılar dilediği Başbakan Küçük’e, Türkiye Çevre ve Şehircilik  Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın  selamlarını da iletti.

BAŞBAKAN KÜÇÜK

Başbakan İrsen Küçük ise, Türkiye yetkilileriyle ve insanlarıyla yakın ve yoğun ilişkiler içinde olduklarına işaret ederek karşılıklı ilişkilerin çıkar ilişkisi değil kardeşlik ilişkisi olduğunu yineledi.

Bu ilişkileri en iyi düzeye çıkarmayı hükümet olarak görev kabul ettiklerini vurgulayan Küçük, bunun olumlu sonuçlarının da görüldüğünü; Kıbrıs Türkü’nün özlemi olan Türkiye’den su getirilmesi projesinin de bu dönemde gerçekleşme aşamasına geldiğini kaydetti.

Trabzon’da gerçekleştirilecek proje olimpiyatları ve su projeleriyle ilgili toplantılara aldığı davetten duyduğu memnuniyeti ifade ederek teşekkür eden Küçük, Trabzonspor’a  da başarılar diledi.

TDMMB KKTC TEMSİLCİLİĞİ…BAŞKANI BAŞBAKAN KÜÇÜK…

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) Genel Başkanı İlyas Demirci de, açılışı 15 Ekim’de yapılacak etkinlik programıyla ilgili bilgiler vererek,  Türk Dünyası’ndan Cumhurbaşkanı, Başbakan veya bakanların da katılacağı açılışa KKTC’den Başbakan İrsen Küçük’ü de beklediklerini söyledi.

Birliğin, bir yıldan beri, 28 ülke temsilcilikleriyle beraber Ankara’daki genel merkezinde faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Demirci, KKTC’de de birliğin temsilciğinin kurulması üzerine KKTC üniversitelerinden öğretim elemanları Adem Koç ve Zihni Turkan’ın  başvurularının, bu yılın mart ayında olumlu değerlendirilerek, birliğin KKTC temsilciliğinin oluşturulmasının kararlaştırıldığını anlattı.

Demirci,  İrsen Küçük’ün, KKTC Başbakanlığı ve mühendis kimliğiyle başarılı çalışmaları doğrultusunda, KKTC temsilciliği başkanlığının kendisine verilmesinin  kararlaştırıldığını da belirterek iyi dileklerde bulundu.

Daha sonra, birliğin KKTC temsilciliği ve başkanlığını Başbakan Küçük’ün yürütmesiyle ilgili gerekli imzalar atıldı. Başbakan’a, Türkiye ve Şehircilik Bakanı’nın resmi daveti ile çeşitli hediyeler de sunuldu.