Kara, hükümetin Türkiye’nin ekonomik gerçekleriyle bağdaşmayan ve kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak teklifini konuşmaya değer ve müzakere edilebilir görmediklerini belirtti.
Yetkili konfederasyon olarak, 11 yetkili sendikayla birinci oturumda getirilen teklifi görüşmeye değer bulmadıklarını, kamu görevlerini yoksulluk sınırından kurtarmayacak hiçbir teklifi müzakere edilebilir bulmayacaklarını belirten KARA bu nedenle masadan kalktıklarını belirtti.

Görüşmeye değer bulmadığımız birinci tekliften sonra getirilen ikinci teklifi de yeterli görmüyoruz. Ancak yetersiz olmasına rağmen rakamların yükseltilmesini olumlu bir adım olarak görüyoruz.

Eğitim-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Mehmet KARA, Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının görüşüldüğü masada KESK ve KAMU-SEN Kamu İşveren Heyeti’nin elini güçlendirecek eylem ve davranışlarda bulunmaktan vazgeçmeli, toplu sözleşme sürecinin kazanımlarla sonuçlanması çabalarına köstek değil destek olmalı dedi.

Mehmet KARA Genel Merkez yöneticilerinin Kamu İşveren Heyeti’ne de “Kasayı açarsanız, telefonumuz açık” diyerek tekliflerini revize etmesi, yeni tekliflerle gelmesi için süre verdiklerini söyledi.

Bilindiği gibi 2016 ve 2017 yıllarını kapsayacak toplu sözleşme dönemimin tüm iş kollarında yetkili olan Memur-Sen, ilk yıl için 8+8, ikinci yıl için 7+7 yüzdelik zam, taban aylığa zam, ekonomik büyümeden pay, enflasyon farkı olarak dörtlü bir teklifle masaya gelmişti.

Memur-Sen bunun yanında eş yardımı, çocuk yardımı, yemek, ulaşım, giyim gibi birçok kalemde iyileştirme talepleriyle oldukça dolu bir paketle işverenin karşısına çıkmıştı. Memur-Sen’in en fazla önem verdiği konulardan biri de vergi dilimi.

KARA, kamu çalışanlarının belini büken ikinci altı ayda alınan yüzdelik zammın daha alınmadan çalışanın cebinden çıkmasına neden olan vergi dilimi konusunda da iyileşme taleplerini kamu işveren heyetine ilettiklerini dile getirdi. Kara, gelir vergisi oranının yüzde on beşte kalmasını bunu aşan kısmın işveren tarafından karşılanmasını teklif ettiklerini belirtti.

Kamu çalışanlarının tamamının sorunlarını bildiklerini, bütün kamu emekçilerini memnun edecek bir sonuç elde etmek için toplu sözleşme masasının hakkını vereceklerini dile getiren Mehmet KARA, istihdamda kadrolu, sözleşmeli gibi ayrımların ortadan kaldırılmasını, iş güvenceli 4-A kadrolu istihdam anlayışının benimsenmesini beklediklerini dile getirdi.