Taksim Gezi Parkın da devam eden olaylar ve polisin sert müdahalesi bugün Trabzon'da çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından yürüyüş yapılarak kınandı. Trabzon Taksimle Dayanışma Platformu tarafından yapılan yürüyüşe CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu ile çok sayıda sivil toplum örgütü bbaşkanı ve vatandaşlar katıldı.

Vatandaşların ellerinde Türk bayrakları ile başladığı yürüyüş, Atatürk Alanında son buldu. Burada yapılan açıklamada ise, " 20 gündür Taksim Gezi Parkında başlayıp dalga dalga yurdun dört bir yanına yayılan halkın demokratik hak talepleri karşısında AKP iktidarı  izlediği şiddet ve yıldırma politikasını dün akşam itibariyle vahşet noktasına vardırmış bulunmaktadır. Gezi Parkı, İstanbul  kelimenin tam anlamıyla savaş alanına çevrilmiştir. Taksimdeki mücadele artık yalnızca bir demokrasi mücadele değildir. Bu mücadele, ortaya konulan vahşet ve barbarlık  karşısında  insanlık mücadelesi haline gelmiştir" denildi. 

"Bu zulüm ve zorbalık düzeni sürdürülemez" şeklinde devam eden açıklama, "Haramilerin saltanatı sallanıyor.20 gündür Taksimde  verilen mücadeleye, yaratılan yeni hayata tahammül edilemedi. Korktular. Korkmakta haklılar. Tüm farklılıkları ile insanlar özgürce  bir araya geldiler. Dayanışmanın, yardımlaşmanın, birliğin en güzel örneğini sergilediler. Kapitalizmin, paranın hükümranlığını alt ederek başka bir hayatın mümkün olabildiğini ortaya koydular. Taksimde barış vardı, dayanışma vardı. Kardeşlik vardı. Eşitlik ve özgürlük vardı. Tahammül edemediler. Ama faydasız karanlık yırtıldı bir kez. Halk Türkiye’nin dört bir yanında AKP karanlığına meydan okuyor" şeklinde devam etti. 

Eylemde bir diğer dikkat çeken konu ise açılan pankartlar oldu. Babalar gününü ve Atatürk'ün de unutulmadığı eylemde, "Babalar günün kutlu olsun Atam" şeklinde pankartlar açıldı. Dövizlerin çoğunda AK Parti aleyhi yazılar yazılırken yürüyüşte de hükümet aleyhine sloganlar atıldı.

KAVGAYI EMNİYET MÜDÜRÜ AYIRDI
Trabzon'dan Takmise Destek Platformu tarafından düzenlenen Taksim'e destek mitingine bine yakın vatandaş katıldı. Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve döviz taşıyan vatandaşlar 'Mustafa Kemal'i askerleriyiz' sloganıyla meydanı inlettiler.
Konuşmalar esnasında Atatürk Alanı'nın Güneybatı girişinde gençler arasındaki sözlü tartışma kavgaya dönüşünce ortalık bir anda karıştı. Çok kısa süre devam eden arbedenin ortasına dalan  Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, kavgaya karışanları 'Dağılın, birşey yok, dağılın diyorum' diyerek anında olay yerinden uzaklaştırdı. Trabzon Emniyet Müdürü Ertan Yavaş 14 Mayıs 2013 tarihinde memleketinde geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanmış ve 1 hafta önce görevine başlamıştı.  

CANALİOĞLU, 'BENDE BİR ÇAPULCUYUM'
Trabzon Atatürk alanında bine yakın eylemcinin katıldığı mitinginte konuşan CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu iktidarı eleştiri yağmuruna tuttu.
Alandakilere çapulcu kardeşlerim diye hitap eden Canalioğlu sözlerini şöyle sürdürdü, 'Sevgili gençler, geleceğin teminatı olan genç arkadaşlarım. Çapulcu kardeşlerim. Merhaba.
11 yıldır benim memurum, benim vekilim, benim polisim diyerek AK Parti İktidarı bu ülkeyi yönetiyor. Ama işine gelmediği zaman milletine illet diyor. İşte milli irade burada. Biz milli iradeyiz. Trabzon'da, Karaçam'da, HES yapılırken, Tonya'da halk turizm merkezi, tarım arazisi isterken fabrika kurulması gündemde geldiğinde, Araklı Turp çöplük yapılmak istenirken kulaklarını tıkıyorlar. Ben ne istersem o olur diyorlar.
54 kişi Reyhanlı saldırısında hayatını kaybettiğinde Recep Tayyip Erdoğan Fas'a, Tunus'a gidiyor. Ama ingilterede bir polis bıçaklanarak öldüğünde o ülkenin başbakanı hemen ülkesine dönüp meclisi topluyor. İşte demokrasi budurb Halkına sahip çıkmak budur.
Siz, Taksim'deki kardeşlerimiz. Bir ağacın vatan, bir ağacın özgürlük ve demokrasi olduğunu tüm dünyaya gösterdiniz. İşte Atatürk Gençliği budur. İşte Atatürk gençliği buradadır. Bende sizin yanınıydayım. Bende bir çapulcuyum. Hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum' dedi.